Dansukker Morsomme julekaker

Julebakst for alle

Når snøen laver ned og vi begynner å glede oss til jul, da er det på tide å forberede julehøytiden med en bakedag! La både store og små leke seg med å bake snømannkaker, julenissemuffins og andre morsomme kaker med julemotiv.

Publisert

Eller slipp fantasien løs og se hvilke figurer og historier som dukker opp underveis. Én ting er i hvert fall sikkert, en vellykket bakedag blir fort en tradisjon som skaper minner for livet.

Under har Dansukker samlet en rekke juleoppskrifter som passer for alle. Ønsker du at baksten skal bli ekstra god? Prøv Lyst Muscovadosukker og Vaniljesukker Fairtrade for å gi julen et innslag av både lakris og vanilje.

Oppskrifter

Snømannkaker (ca. 12 stk.)

Deig

5 eggeplommer

6 dl hvetemel

120 g smør eller margarin

1 ¼ dl Dansukker Lyst Muscovadosukker

2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Pynt

2 eggehviter

3 dl Dansukker Melis

Oransje konditorfarge

75 g mørk sjokolade

12 sjokoladekuler

Ha alle ingrediensene til deigen i en bolle og kna sammen. Legg deigen på et melet bakebord og kjevle den til den har en tykkelse på ca. 3 mm. Trykk ut runde kaker ved hjelp av en form eller et glass. Legg kakene på et brett med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200 °C (varmluftsovn 175 °C) i ca. 10 minutter. Avkjøles på brett.

Visp eggehvitene stive. Tilsett melis og visp røren smidig. Ta cirka én spiseskje av deigen over i et glass og farg denne oransje med konditorfarge. Dekk kakene med den hvite røren. Del sjokoladekulene i to og legg en halv kule på hver sin side av kakene. Legg den oransje deigen i en liten sprøytepose, og sprøyt en "nese" på hver kake. Legg sjokoladen i en sprøytepose og smelt den i mikrobølgeovnen eller i varmt vann. Lag øyne, munn og "ørevarmerholdere" mellom sjokoladekulene.

Morsomme julekaker

200 g smør eller margarin, romtemperert

1 dl Dansukker Sukker

1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

4 ½ dl hvetemel

Konditorfarge (de fargene du ønsker)

Kakepynt, godteri

Visp smør/margarin og begge sukkertypene lett sammen med en elektrisk visp. Tilsett mel og visp til det smuler seg. Legg smulene på et melet bakebord og kna det hele sammen til en deig.

Hvis du vil ha en brun deig, bytter du ut ½ dl hvetemel med samme mengde kakao. Strøsukkeret kan også byttes ut med muscovadosukker for å få en annen farge og smak. Rull boller og stenger av deigen og sett sammen til valgfrie figurer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Pynt kakene som du vil. Hvis du vil lage cake pops av dem, stikker du en pinne i dem straks de kommer ut av ovnen. Oppbevares tørt.

Julenissemuffins (ca. 25 små)

Deig

50 g margarin

3 ss melk

¾ dl demerarasukker eller sukker

1 egg

½ ts bakepulver

1 ss potetmel

1 ¼ dl hvetemel

1 ½ ts pepperkakekrydder

Pynt

150 g Philadelphia naturell

1 dl Dansukker Melis

3 krm friskpresset sitronsaft

Friske jordbær

Smelt margarin og tilsett melk. La blandingen bli varm uten at den koker. Visp egg og sukker lett. Bland hvetemel med bakepulver, potetmel og krydder. Bland så alt sammen, litt og litt. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer eller i muffinsbrett. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.

Visp sammen ost, melis og sitronsaft. Sprøyt glasuren i en ring på muffinsene. Ta bort blomsterfestet på jordbæret og sett det med toppen opp. Sprøyt en klatt glasur øverst på jordbæret.

Fristende appelsinruter (ca. 20 kaker)

Deig

3 ¾ dl hvetemel

½ dl Dansukker Lyst Muscovadosukker

2 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

150 g smør eller margarin, romtemperert

Fyll

3 dl kremfløte

175 g smør eller margarin

2 dl Dansukker Rørsukker

½ dl Dansukker Rørsukkersirup

1 ss appelsinjuicekonsentrat

Revet skall av én appelsin

Pynt

200 g Marabou Appelsinkrokan

Kna alle ingrediensene til deigen sammen og trykk den ut i en lett smurt form (ca. 20 x 30 cm). Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

Vask appelsinen grundig og riv skallet fint. Bland alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter. Ta en kuleprøve for å sjekke om karamellen er passe fast. Smør karamellrøren over bunnen. Settes i kjøleskap for å stivne.

Smelt sjokoladen i vannbad. Smør sjokoladen over laget med karamell. Når sjokoladen begynner å stivne, kan du lage mønster på toppen med en gaffel. Oppbevares kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Trøffelkake (ca. 20 stk.)

3 dl kremfløte

2 ss Dansukker Lys Sirup

1 ts fersk finrevet ingefær

300 g mørk sjokolade

2 dl mandelmakroner (Cloetta) eller kakesmuler

2 dl blandede nøtter

2 dl små gelébåter med bringebærsmak

Kok opp fløte, sirup og ingefær. Del sjokoladen i biter og ha den i kjelen. Rør til all sjokoladen er smeltet. Kle en avlang form med aluminiumfolie. Dekk bunnen i formen med et lag av sjokoladerøren. Bland deretter i makroner/kakesmuler, nøtter og snop. Hell resten av sjokoladeblandingen i formen. Settes kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Aniskaramell (ca. 40 stk.)

2 dl kremfløte

2 ss hel anis

1 ½ dl Dansukker Lys Sirup

½ dl Dansukker Lys Sirup

2 dl Dansukker Rørsukker

Ha fløten og anisen i en kasserolle. Kok opp og la det putre i 10 minutter. Sil bort anisfrøene. Tilsett sirup og sukker og kok i ca. 20 minutter. Ta en kuleprøve for å sjekke om karamellen er passe fast eller bruk et termometer (120-125 °C). Hell over i en form (ca. 12 x 20 cm). La det stivne. Kutt i biter og pakk inn i papir.

Sesamknekk (ca. 30 stk.)

1 dl kremfløte

1 dl Dansukker Lys Sirup

1 ¼ dl Dansukker Rørsukker

1 ss Dansukker Vaniljesukker

1 dl sesamfrø

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. Sett de så tilside. Bland alt utenom sesamfrøene i en stor bolle som tålermikrobølgeovn. Rør om. Kok på 750 W i 6 minutter. Rør om. Kok i ytterligere to minutter. (Mål eventuelt temperaturen til røren med et termometer. Den bør være 135 °C). Bland inn sesamfrøene. Ha over i små former.

Powered by Labrador CMS