Radisson Blu Elbil Oslo

Hotellkjede i spissen for elbilverdensrekord i Oslo

Ingen annen hovedstad i verden har flere elbiler i drift enn Oslo, og sist lørdag ble det satt ny verdensrekord:  296 elektriske biler kjørte i lang parade gjennom Oslos gater. Hotellkjeden Radisson Blu var en av hovedsponsorene for arrangementet.

Publisert

Elbilverdenskord: Til venstre Sara Löhr (HR Manager Radisson Blu Scandinavia) og Anita Knudsen (Chief of Security Radisson Blu Scandinavia). Begge deltok i paraden på vegne av sponsor Radisson Blu.

Lørdag den 31. august myldret det av elbiler som kjørte parade gjennom Oslos gater. Målet var å slå den eksisterende verdensrekorden fra 2012, da 225 elektriske biler kjørte i en 2,5 kilometerlang parade på bane på Silverstone-banen i Storbritannia. Nå ble denne rekorden grundig slått.

Norsk Elbilforening verdens største

Initiativet til paraden ble tatt av Oslo Kommune, Electric Vehicle Union (EVU) og 12 frivillige organisasjoner – blant annet Norsk Elbilforening (verdens største med 9000 førere). Målet, utover verdensrekordforsøket, var å sette Norge og Oslo på verdenskartet som verdens kuleste elbilhovedstad.

Hotellkjeden Radisson Blu ble spesielt valgt ut som sponsor fordi Radisson Blu Oslo Plaza i Oslo var det aller første Svanemerkede hotellet i Norge. Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hotellene satser sterkt på miljøtiltak, og fokuserer spesielt på å redusere energiforbruket.

Rette oppmerksomheten mot miljøtiltak

– Det at vi slo den forrige verdensrekorden var en kjempebonus, og bidrar til å rette enda mer oppmerksomhet mot spenstige miljøtiltak. Dette arrangementet fokuserer på miljøvennlig bilhold, urbane helsespørsmål, luftkvalitet, støyreduksjon og urban livskvalitet for alle innbyggere. Så Radisson Blu støttet med glede, og det var fantastisk moro å se så mange glade mennesker jobbe sammen for å sette det som nesten må være verdens mest miljøvennlige verdensrekord, smilte to entusiastiske Radisson Blu-ansatte, Anita Knudsen, Chief of Security Radisson Blu Scandinavia, og Sara Löhr, HR Manager Radisson Blu Scandinavia.

Les mer om Carlson Rezidors eget miljøprogram her

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS