Horecaomslag 0613

Horeca nummer 6 på vei

Årets sjette magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Her finner du mye interessant lesestoff for bransjen, og vi har blant annet tatt for oss to overnattingssteder i Vesterålen med positive resultater; ærverdige Sortlandhotellene/Sortland Hotell – som har gått godt i flere år, og nykommeren Hotell Marena på Andenes.

Publisert

<p>Sentrale medarbeidere på Sortland Hotell; fra venstre Grethe Dahl Bendiksen, Siv Marit Aronsen og Espen Jakobsen. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)
</p>

Harald Mical Jakobsen, som står bak Sortlandhotellene, begynte med lille Strand Hotell i 1990, som utfordret storebror Nordic Sortland.

Etter hvert overtok eierne av Strand også Nordic-hotellet, som nå heter Sortland Hotell. Siden har de økonomiske pilene bare pekt oppover. Les mer om Sortlandhotellene i typebedriften i dette nummeret, og bli bedre kjent med Harald M. i portrettet i denne utgaven.

Les mer i Horeca nummer 6 2013

Bli abonnent på Horeca her

Kunsthotell

Sortland Hotell har med Saabyes Bibliotek og Hamsun-foajeen etablert seg som et kulturhotell i nord. Enda noen mil lenger nord, nesten helt ytterst på Andøya, finner du Hotell Marena – som driverne betegner seg som verdens nordligste kunsthotell.

Spennende komponerte fotografier fra nærmiljøet preger hotellet som ekteparet Vanja og Trond Strøm (40) overtok driften tidligere i år.

Les mer om Hotell Marena i Horeca nummer 6 2013

Nok en gang til Lyon

Ørjan Johannessen vant Årets Kokk i 2010. Nylig gjentok han bedriften, og blir Norges Bocuse d’Or-kokk de to kommende årene – som han har vært det de to foregående årene. Nå venter oppladningen mot Bocuse d’Or Europe i Stockholm i 2014 og Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Les mer om Årets Kokk i Horeca nummer 6 2013

Bli abonnent på Horeca her

Styrer hotellet med en app

For noen år siden tok Losby Gods i Lørenskog i bruk en elektronisk løsning for HMS-arbeidet. Hotellet har ikke angret på dette: – Verktøyet har gjort hverdagen vår mye enklere.

Jeg har en svakhet for alt av elektronikk og duppeditter, så derfor var jeg ikke så vanskelig å overtale da HMS-ansvarlig Espen Herrebrøden kom med forslaget om å tas i bruk et elektronisk HMS-verktøy, sier hotelldirektør Geir Harald Fjellheim ved Losby Gods i Lørenskog.

Insekter blir mat på Nordic Food Lab

De fleste av oss får frysninger på ryggen bare ved tanken av å stappe insekter inn i munnen – selv om de faktisk inngår i kostholdet for virka to milliarder mennesker rundt om i verden. Nå vil Nordic Food Lab lage gastronomi av insekter.

I havnebassenget utenfor restaurant Noma i København ligger husbåten der fremtidens mat skapes. Her arbeider et tverrvitenskapelig team med å tøye grensene for hvordan mat og drikke kan se ut og kan tilberedes. I teamet finner du kokker, forskere, antropologer og biokjemikere.

Nordic Food Lab (NFL) ble for øvrig startet av Nomas kjente eier, René Redzepi, i 2008.

Bli abonnent på Horeca her

Blender tar andeler

Blender er i ferd med å bli en betydelig flyplassaktør, størst utenfor OSL, men også sterkt inne på Gardermoen.

Ronny Gjøse er arkitekten og er full av begeistring. Blender AS er i en god flytsone. – Så å si alt er skjedd siden 2007. Da var Umoe inne på Flesland, og vi vant all servering i en tøff tilbudskonkurranse på Sola. Da ble lufthavnene definert som nytt satsningsområde i konsernet, en satsing som etter hvert ble lagt i Blender AS som eget forretningsområde, forteller Gjøse, som ble satt til å lede nysatsingen:

– Så vant vi i tur og orden Haugesund og Torp, i fjor Bodø, samt reforhandling av avtale på Flesland, og i vår halve Værnes.

Østlandske Storhusholdning

Østlandske Storhusholdning er en av innlandets viktigste storkjøkkenmesser. 30. og 31. oktober finner messen sted i Hamar.

Over fem sider i denne utgaven finner du relevant informasjon om messen, messekart, utstillere og produktnyheter som presenteres.

Bli abonnent på magasinet Horeca her

84 sider

I den 84-sider store utgaven finner du for øvrig mye annet lesestoff – egnet for alle som arbeider i horecabransjen. Du finner større reportasjer fra Bohusgården Hotel & Konferens i Uddevalla, om en spennende ny brødserveringsenhet fra selskapet Buf-Tec, og vår nye ølkelnerutdanning og om den nye matfestivalen i Oslo, Taste of Oslo – som hadde «debut» i september.

Dessuten har vi avlagt Chile et besøk, og besøkt norske vindyrkere i det spennende vinlandet: Dan Odfjell og Alexander Vik, med imponerende eiendommer, produksjonsanlegg og ikke minst, driftige medarbeidere.

Les mer i Horeca nummer 6 2013

Ny serie

I dette nummeret starter vi dessuten en ny serie med åtte artikler om eiendoms- og virksomhetsoverdragelse. I hotell- og restaurantbransjen opplever vi et generasjonsskifte. Hvordan takles dette på best mulig måte.

Det får vi bedre innsikt i de neste åtte utgavene. Henrik Sundt har skrevet artiklene. I den første artikkelen er temaet «Auksjonsprinsippet – lenge leve».

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS