Quality Hafjell Christer Berens

Fra Bagatelle til Hafjell

Denne høsten settes det søkelys på restaurantopplevelsen på Quality Hotel & Resort Hafjell. Sammen med Christer Berens skal hotellet nå satse på en helhetlig meny som kombinerer spesialutvalgte viner og sesongens beste råvarer.

Publisert

Kjøkkensjef på Quality Hotel & Resort Hafjell, Cato Tofthagen (til høyre) og assisterende kjøkkensjef Aud Grindberg sammen med Christer Berens.

Christer Berens har lang fartstid som restaurantsjef på Bagatelle, Le Canard og Bølgen & Moi på Høvikodden. Berens har også utgitt fire vinbøker, én kokebok, laget sin egen vinserie og har egen ukentlig matspalte på P4.

Med deltakelse i VM for vinkelnere i Paris og Tokyo har han også rukket å markere seg internasjonalt.

– Den magiske smaksopplevelsen oppstår først når det blir perfekt balanse mellom mat og vin. Og det er denne balansen vi har jobbet for å skape på Quality Hotel & Resort Hafjell. Målet vårt er at også lokalbefolkningen i Oppland fylke vil komme for å smake resultatet, sier vinekspert Christer Berens.

Løfter restaurantopplevelsen

Hotelldirektør på Quality Hotel & Resort Hafjell, Richard Paulsen.

Med det beste fra Christers vinunivers og hotellets smaksregister er målet å gi gjestene en ny matopplevelse.

– God mat er en forutsetning for å skape et vellykket opphold eller den perfekte konferanse. For oss handler det om godt håndverk, gode råvare og ekte kjærlighet til mat. Nå vil samarbeidet med Christer Berens hjelpe oss å løfte restaurantopplevelsen til nye høyder, fordi vi både perfeksjonerer maten, vinen og hvordan rettene presenteres, sier hotelldirektør Richard Paulsen på Quality Hotel & Resort Hafjell.

En av Norges fremste

– Som kokk blir man aldri ferdig utlært, og derfor er det avgjørende at man hele tiden tilegner seg ny kunnskap. Berens har erfaring fra noen av Norges beste restauranter, og måten han ivaretar både smak og estetikk er til stor inspirasjon, sier assisterende kjøkkensjef Aud Grindberg.

– Kjøkkenet på Quality Hotel & Resort Hafjell følger noen grunnprinsipper som er helt i tråd med hva jeg selv står for. Ved å kombinere kunnskap har vi skreddersydd en meny som jeg er overbevist om at gjestene vil la seg begeistre av, sier vinekspert Christer Berens.

En som gleder seg enormt til dette samarbeidet er vår nyansatte kjøkkensjef Cato Tofthagen, som har også vært kjøkkensjef på hotellet tidligere, men som nå vender tilbake. Tofthagen har den siste tiden vært kjøkkensjef på Radisson Blu Lillehammer Hotel.

Menyene

Her er et utdrag av menyene som serveres på Quality Hotel & Resort Hafjell denne høsten.

Menyen vil bestå av 3, 4 eller 5 retter.

Kamskjell

Servert på jordskokkpuré med eplesalsa, tomatchutney og parmachips Vin: Georg Breuer Riesling, Sauvage 2012. Rheingau, Tyskland

Ishavsrøye

Med ovnsbakte rotgrønnsaker, løyrom og gressløksausVin: Clotilde Davenne, Sauvignon de Saint Bris 2012. Bourgogne, Frankrike

Reinsdyrfilet rullet i pepper og einerbær

Med grønnsaksragu, urtepotet og kremet viltsausVin: Christer Berens Ultimo di Primavola. Puglia, Sicilia, Italia

Varm Chaumes

Servert med galiamelon og brød – serveres som «sharing» Vin: Christer Berens, Ultimo di Primavola. Puglia, Sicilia, ItaliaMultetrilogi

Multefinancier, multecrème, marinerte multer og vaniljeisVin: The Royal Tokaji Wine Company, Royal Tokaji Late Harvest 2011. Tokaj, Ungarn

– Vi ønsker å gi våre gjester en opplevelse og smak av årstidene gjennom kombinasjonen av mat og vin som står perfekt sammen. Velkommen til en Mat fra Hjertet-opplevelse sammen med Quality Hotel & Resort Hafjell, opplyses det fra hotellet.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS