Fleischers Seckmanstuene

Fleischer’s åpner ny restaurant

I dag åpner Fleischer’s Hotel på Voss åpner ny à la carte-restaurant, Seckmanstuene. Samtidig er hotellets åttende kjøkkensjef siden oppstarten i 1864, Thomas Krogenæs (38), på plass.

Publisert

Seckmanstuene på Fleischer's Hotel på Voss åpnes i dag, torsdag 3. oktober. (Foto: Privat)

– Når vi nå åpner nye selskapslokaler og a-la-carte restaurant, ønsker vi å bringe våre gjester tilbake til et slott på 1800-tallet, og mener vi har lykkes godt. Med ny restaurant og ny kjøkkensjef starter en ny epoke på Fleischer’s Hotel, melder administrerende direktør Erik Fleischer Tønjum.

– Våre nye selskapslokaler er oppført i vestenden av hotellet. Seckman Stuene Gourmet er oppkalt etter Johan Seckman Fleischer, oldefar til vår grunnlegger Fredrik Fleischer og tip-tip-tip-tip oldefar til dagens vertskap. Disse stuene er spesielt godt egnet til bryllup med litt høyere «sigarføring». Elegant og romantisk interiør, gourmet på menyen og behagelig, omsorgsfullt vertskap, opplyser markedssjef Alette Hjelmeland på Fleischer’s Hotel.

Den spede begynnelse

Tradisjonsrike Fleischer’s Hotel har vært å skue i dalsiden over Vangsvatnet siden 1864. Dagens hotellbygning sto ferdig i 1889. Historien går imidlertid lenger tilbake enn det. Familiens stamfar, Johan Seckman Fleischer slo seg ned på Voss allerede i 1750.

Seckman Fleischer var kjent som en handlekraftig embetsmann med orden i papirene. Han var gift med Catharina Geelmuyden, og paret fikk 10 barn.

Han opparbeidet store verdier i sin levetid, blant annet fire kirker med tilliggende jordegods. Johan Seckman Fleischer døde på Voss i 1789 – hundre år før dagens hotellbygning sto ferdig.

Grunnleggeren

Grunnleggeren av Fleischer’s Hotel, Fredrik Fleischer (1834-1906), var Johan Seckman Fleischer’s oldebarn. Han var født på gården Lekve, og fikk utdannelse som landmåler. Han dro tidlig til sjøs, seilte noen år som styrmann og deltok i den amerikanske borgerkrigen. Han kom hjem etter farens død i 1864 og solgte Voss kirke for å kjøpe «Vossevangen Hotel og Station».

Samme året giftet Fredrik seg med sin Magdalene og sammen drev de hotellet til å bli et av de mest ansette på landsbygden. Dette var starten på 149 års sammenhengende hotelldrift for Fleischer slekten.

Hotellet i dag

I dag har hotellet 110 rom, kursfasiliteter med kapasitet til 250 deltagere, svømmebasseng, boblebad og sauna, restaurant Magdalene og Fredrik’s Bar – åpen for alle. I tillegg kommer nå nyåpnede Seckman Stuene Gourmet.

Ny kjøkkensjef

Thomas Krogenæs (38) er ansatt som ny kjøkkensjef på Fleischer’s Hotel. Han kommer til hotellet på Voss fra Enhjørningen/To Kokker i Bergen. Krogenæs tok over etter Nils Overå, som har vært kjøkkensjef på Fleischer’s i 38 år! Thomas Krogenæs er hotellets åttende kjøkkensjef siden 1864.

Powered by Labrador CMS