Fjordørret røkt tapas

Fjordørret begeistrer tyske kokker

Fjordørreten skaper begeistring og engasjement blant noen av Tysklands mest velrennomerte kokker. Nå skal den brukes i en kokkekonkurranse på Tysklands store kokkemesse ChefSache i Köln.

Publisert

Fjordørret egner seg til tapas- eller småretter og er ideell i sosiale lag.

For fire måneder siden var den tyske stjernekokken Kevin Fehling i Norge for å oppleve fjordørreten. Så snart han returnerte var råvaren på hans meny hjemme i Tyskland.

Den tyske kokken Kevin Fehling tar tatt i bruk norsk fjordørret.

Egnet for nye mattrender

Fjordørret fra Norge er en ny og spennende råvare for mange marked. Til forveksling lik laksen av utseende, men så langt derifra gjeldende smak og tilberedning. Fiskekjøttets røde og friske farge gjør at råvaren egner seg godt til moderne, kreative kokketeknikker og nye mattrender.

Den kan nytes rå, marinert eller lett varmebehandlet. Fjordørret egner seg til tapas- eller småretter og er ideell i sosiale lag.

«Norges sjømatråd har siden i år jobbet aktivt med posisjoneringen av Fjordørret i det tyske markedet. Veien inn i markedet går via mattrendenes trendsettere, de velrennomerte og dyktige kokkene. Målet er at Fjordørret skal stå på menyen til fem topprestauranter i fem tyske byer i løpet av 2013. Det jobbes for å posisjonere fjordørreten som den eksklusive råvaren til småretter og tapas, der fisken skal serveres rå, marinert eller så vidt varmebehandlet. Det er nemlig da både smaken og kvaliteten kommer best til sin rett», heter det i en pressemelding fra Norges Sjømatråd.

Har fått oppmerksomhet

Fjordørret på menyen når unge tyske kokker skal konkurrere i slutten av september. (Illustrasjonsfoto)

Norsk Fjordørret har foreløpig relativt kort fartstid i det tyske markedet. Dette til tross, den har opparbeidet seg høy status i horeca-miljøet og blant velrennomerte kokker.

Fjordørret slo seg virkelig opp som følge av konkurransen Hot or Not, som har fått mye oppmerksomhet i kokkemiljøene. I tillegg har den vært behørig dekket over 32 sider i det anerkjente tyske matmagasinet Port Culiaire.

Fjordørret på konkurransemenyen

«Som en del av ChefSache-messen i Köln 29. og 30. september, en anerkjent gastronomi-messe, har Fjordørret fått plass som råvare i den eksklusive konkurransen. Over 100 har vært påmeldt og over tre måneder har neste generasjons fremadstormende kokker konkurrert i Hot or Not, i dobbel betydning. Konkurranse-konseptet går ut på å tilberede Fjordørret kald og varm. En jury avgjør om retten var hot or not og gir tommelen opp eller ned for retten. Seks delvinnere kommer til videre til Chefsache, hvorav de tre beste til finalen. En meget kresen jury bestående at til sammen seks kokker som alle er utmerket med Michelin-stjerner og har kjendisstatus i kokkeverden, vil kåre årets unge mest lovende kreative fjordørretkokk», heter det i en pressemelding.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS