Fazerkantine_hoved

Fazer kjøper 81 serveringssteder i Norge

Fazer Group kjøper Skandinavisk Mat Invest AS, som eier Wilberg AS, Maestro F&B AS og Holmedals Kantineservice AS. Dette er selskaper som driver førsteklasses bedriftskantiner med et sterkt fokus på kundene. Oppkjøpet av Skandinavisk Mat Invest vil gjøre Fazer til en av de ledende aktørene i det norske markedet for bedriftskantiner.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Fazer Food Services fortsetter sin vekststrategi, og oppkjøpet styrker selskapets posisjon ytterligere. Etter oppkjøpet vil Fazer Food Services drifte 126 serveringssteder, og ha 630 ansatte fagfolk som bare jobber med servering av mat og drikke med høy kvalitet.

Sterke kantinenavn

Skandinavisk Mat Invest eier selskapene Wilberg AS, Maestro F&B AS og Holmedals Kantineservice AS. Wilberg driver bedriftskantiner i Bergen, Oslo og Stavanger, samt Maestro F&B AS, som har restauranten Spiseriet i Stavanger konserthus.

Andreas Berggren, leder av forretningsområdet i Fazer Food Services.

Holmedals Kantineservice driver bedriftskantiner og catering i Bergen. Alle selskapene som inngår i kjøpet har spesialisert seg på å tilby mat og drikke preget av skreddersydde løsninger for den enkelte kunde av høy kvalitet.

Vil bli Nordens ledende

- Fazer ønsker å styrke sin posisjon som den ledende tilbyderen av bedriftskantiner i Norden. Kjøpet av Skandinavisk Mat Invest i Norge er et viktig ledd i denne strategien. Dette er et selskap som er i vekst og som, på samme måten som Fazer, har etablert seg som en kvalitetsleverandør i et marked preget av krevende kunder, sier Christoph Vitzhum, som er øverste leder i Fazer Group.

– Oppkjøpet av kantinedriften i Skandinavisk Mat Invest er et ledd i denne strategien. Selskapet vi kjøper driver omfattende og solid kantinedrift, med fokus på kvalitet, i Stavangerområdet, Bergen og Oslo, samt restauranten Spiseriet i Stavanger konserthus. Oppkjøpet styrker oss betydelig i disse vekstområdene på Vestlandet i tillegg til den aktiviteten vi allerede driver i Oslo og på Østlandet, forteller Andreas Berggren, leder av forretningsområdet i Fazer Food Services.

Matspesialist

Linda Kvalheim leder Fazers serveringsvirksomhet i Norge. Hun mener at Skandinavisk Mat Invest, som har utviklet sterke lokale merkevarenavn gjennom mange år, og Fazer vil utfylle hverandre bra.

Linda Kvalheim leder Fazers serveringsvirksomhet i Norge.

– Selskapet vi kjøper er preget av det samme verdigrunnlaget vi har i Fazer. Det blir derfor enkelt å sikre kvalitet i alle ledd, sier Kvalheim som ikke legger skjul på at målet er vekst det norske markedet. Men selv om vi vokser skal vi holde fast på vårt særpreg med korte beslutningsveier. Våre kantineledere og faglærte kokker skal fortsatt ha frihet til å sette sitt særpreg på det enkelte serveringssted, understreker Kvalheim.

Fin utvikling

Pål Asplin, styreformann i Skandinavisk Mat Invest, forteller at selskapet ble stiftet med formål blant annet å videreforedle de verdier som har blitt utviklet under merkevarene Wilberg og Holmedals kantineservice.

– Selskapet har siden etableringen i 2010 hatt en fin utvikling. Høy veksttakt kombinert med fokus på kundeopplevelser og kvalitet trigget interesse fra Fazer i deres strategi for vekst i Norge. Både Wilberg og Holmedals er tradisjonsrike navn i sine markeder som begge forbindes med høy matfaglig kompetanse og kvalitet i alle ledd. Vi er derfor både glade for og stolte av at Skandinavisk Mat Invest nå får en ny eier som baserer sin drift på samme verdigrunnlag.

Veien videre

Oppkjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet. Når denne godkjenningen er på plass vil det igangsettes et integrasjonsprosjekt i Fazer Food Services, Norge.

– Vi gleder oss veldig til å få flere flinke kollegaer med på laget, sier Andreas Berggren. Sammen skal vi utvikle Fazer til å bli den ledende leverandøren av førsteklasses bedriftskantiner i Norge og Norden.

Fazer Group

Fazer-Gruppen er et familieselskap som ble grunnlagt i 1891, da Karl Fazer åpnet sin første kafé i Helsingfors. I dag opererer Fazer i åtte land og har to forretningsområder, begge opptatt av å skape smaksopplevelser: Fazer Food Services og Fazer Brand (Bakeries & Confectionary). Fazer-konsernets omsetning i 2011 var nesten 1.6 milliarder euro, med ca 15 200 ansatte.

Fazer Food Services er Nordens ledende kantineselskap som tilbyr kundene god mat og skreddersydde serviceløsninger. Fazer Food Services har over 1100 restauranter i Norden. Tjenestene inkluderer private og offentlige bedriftskantiner, student-restauranter, kaffebarer, restauranter og kafeer, restauranter på konferansesentre, samt mattjenester for skoler og offentlige virksomheter. Fazer Food Services' viktigste merkevarer er Karl Fazer, Fazer og Amica.

Skandinavisk Mat Invest AS

Skandinavisk Mat Invest ble etablert i 2010 som et virkemiddel for konsolidering av familieselskaper som drev kantiner, catering og en restaurant Norge med tyngdepunkt i Stavanger og Bergen. Etter en serie vellykkede oppkjøp vil selskapet oppnå en samlet omsetning på 400 millioner kroner i 2013.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS