Kokeboka Mi

Alle skoler vil ha kokebøker

97 prosent av alle norske elever på sjettetrinn har fått det første læreverket i faget Mat og helse, som er produsert av Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Læreverket ble lansert for to uker siden.

Publisert

Sjetteklassinger ved Marienlyst skole i Oslo er mer enn klar for Kokeboka mi (Foto: Esten Borgos)

– Responsen fra skolene er helt overveldende og viser at behovet for lærebøker til faget har vært stort, sier Åse Kringlebotn, som har ledet arbeidet med materiellet.

Første komplette læreverket

Læreverket «Kokeboka mi» er tilbudt gratis til alle lærere i faget Mat og helse, både på mellomtrinnet og på ungdomstrinnet. Det er det første komplette læreverket som er utviklet til faget noensinne.

På ungdomstrinnet finnes noen lærebøker fra før, men også her har allerede halvparten av skolene bestilt det nye læreverket.

– For ungdomsskolene er det fortsatt mulig å bestille teoribok og kokebok på nettstedet Mat.no. Her legges det også ut digitale elementer til undervisningsopplegget for alle elever, sier Kringlebotn.

Til odel og eie

Materiellet består av kokebøker for 6. og 9. trinn, samt teoribok til ungdomstrinnet, der elevene for første gang får karakter i faget. Det er også utviklet grundige lærerveiledninger for begge trinnene. Samlet dekker læreverket «Kokeboka mi» alle kompetansemål for faget, og det er i tråd med helsemyndighetenes råd for kostholdet.

– Elevene får kokeboka til odel og eie. Den kan de ta med seg videre gjennom livet. Her finner de oppskrifter både på norsk tradisjonsmat og retter fra andre land.

Grundige oppskrifter

Oppskriftene er utviklet og utprøvd ved Opplysningskontoret ved egg og kjøtt, som er landets største kompetansesenter for mat og matopplysning.

–Lærerveiledningene er skrevet for ufaglærte lærere. Det tror vi er viktig, for de fleste lærerne som underviser i faget mangler faglig spesialisering.

Det er norske bønder som står bak opplysningskontoret, og de har høy troverdighet i befolkningen.

– Lærerne stoler på informasjonsmateriell og læreverk fra opplysningskontoret, sier Åse Kringlebotn.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS