Gunhild Stordalen

Vil ha alle løsninger på én tallerken

Stordalen Foundation og Stockholm Resilience Centre samler globale ledere innen akademia, politikk og næringsliv til EAT – Stockholm Food Forum for å diskutere veier til en sunn og bærekraftig matindustri.

Publisert

Gunhild Stordalen.

– Det finnes fora for mat, helse, klima og miljø, men ingen som setter alt i sammenheng. Vi blir hva vi spiser, og verden formes av det vi legger på tallerkenen. Feil kosthold er en av hovedårsakene til kroniske livsstilssykdommer. Samtidig er matproduksjon verdens største kilde til klimagassutslipp, den største forbrukeren av ferskvann og legger beslag på mest land. Riktig mat er ikke bare en del av løsningen på våre største, globale utfordringer, men åpner for nye forretningsmuligheter, sier Gunhild A. Stordalen, lege og leder av Stordalen Foundation.

Sammen for tverrfaglige retningslinjer

EAT – Stockholm Food Forum er etablert på initiativ av Gunhild Stordalen og utvikles i samarbeid med Stockholm Resilience Centre ved Stockholms universitet. Konferansen avholdes første gang i Stockholm våren 2014 og vil samle ledere og beslutningstakere innen politikk, næringsliv og akademia.

Professor Johan Rockström, direktør for Stockholm Resilience Centre, leder EAT Advisory Board, et råd som består av noen av verdens fremste eksperter innen sine respektive fagområder.

I rådet sitter blant andre Dr. Julio Frenk, rektor ved Harvard University School of Public Health og Richard Horton, sjefsredaktør for The Lancet, verdens ledende medisinske tidsskrift. Rådet skal kvalitetssikre EATs faglige innhold. I tillegg skal de lede arbeidet med å etablere globalt akseptable og nasjonalt gjennomførbare retningslinjer for sunn, klimavennlig og bærekraftig mat.

Næringslivet er nøkkelen

– Stadig flere forbrukere ønsker mat som er sunn, bærekraftig og etisk forsvarlig. Forskerne kan gi oss fakta, politikerne kan gi oss retning, og innovasjonene må komme fra næringslivet. Til EAT skal vi invitere de som ser etter muligheter og løfte frem de som allerede tjener på løsningene, sier Stordalen.

EAT – Stockholm Food Forum skal fokusere på vinn-vinn-vinn-løsninger; mat som lønner seg for konsumentene, produsentene og samfunnet rundt. I forbindelse med konferansen skal det også deles ut en gründerpris, en innovasjonspris og en kulinarisk pris.

- Menneskelig utvikling i dag og i fremtiden er avhengig av vår evne til å være kloke forvaltere av mat, helse og naturens ressurser. Vi må innse at disse er De Tre Musketerer – én for alle, alle for én, sier professor Johan Rockström.

EAT – Stockholm Food Forum

EAT – Stockholm Food Forum er initiert av Stordalen Foundation (www.stordalenfoundation.no) og arrangeres i samarbeid med Stockholm Resilience Centre.

Konferansen arrangeres i Stockholm i månedsskifte mai/juni 2014

EAT samler internasjonale ledere innen vitenskap, politikk og næringsliv

Konferansen vil bestå av foredrag, debatter og samtaler, samt utdeling av tre ulike priser. Resultatet vil være et sett retningslinjer for sunn og bærekraftig mat.

EAT Advisory Board ledes av professor Johan Rockström (direktør, Stockholm Resilience Centre) og består blant andre av Richard Horton (sjefredaktør i The Lancet), Professor Anthony Costello (leder for Institute of Global Health ved University College of London) og Dr. Julio Frenk (rektor ved Harvard School of Public Health)

Hovedsponsor er Nordic Choice Hotels, og produsent er Eyeworks Dinamo

Les mer på Eatforum.org

"
Powered by Labrador CMS