Herlige Stavanger restauranter

Serverte nasjonale råvarer til internasjonale studenter

Nylig serverte matfaglig ansvarlig i Herlige Stavanger Restauranter, Petter M. Joakimsen, lokale og nasjonale råvarer til nysgjerrige internasjonale studenter ved Norsk Hotellhøgskole, UiS

Publisert

Temaet for dagen var «trender og tendenser i den skandinaviske restaurantbransjen». Presentasjonen ble avholdt i kjøkkenet på Norsk Hotellhøgskole. Dette er et fullt utstyrt "kjøkkenklasserom", som passer veldig bra til workshops og matfaglige presentasjoner.

Studentene kommer fra ulike land og tar faget Hotel & Restaurant Management ved NHS. Nasjoner representert var Frankrike, Tyskland, Spania, Finland og Peru.

– Foruten å få en god oppdatering på viktige trender i restaurantbransjen, fikk også studentene smake lokale og nasjonale godbiter. Mye av hensikten her var å vise hvordan norske restauranter endelig setter større søkelys på lokale råvarer. Studentene smakte tappert på alt som ble servert, og særlig rakfisken og Matjesilda var noe uvant for enkelte, opplyser driftssjef for Herlige Stavanger Restauranter, Gaute Løvset.

Følgende ble servert: Rakfisk med rømme og dill, Matjesild fra Haugesund med brunet økologisk smør, fenalår fra Slakter A.Idsøe og tartar på okse med ramsløkmajones, sprøtt rugbrød og skogsyre.

Powered by Labrador CMS