Eidsverket (3)

Servering og overnatting i gammelt industrisenter

Eidsverket på Bjørkelangen er lagt til rette for selskaper, møter, kurs og konferanser. Neste år feirer stedet, som tidligere var et betydelig industrisenter på Østlandet, 250-årsjubileum.

Publisert

Eidsverket. (Foto: Eidsverket)

Stedet eies i dag av Margareth Vislie Tamburstuen og Trygve Tamburstuen. Førstnevnte er daglig leder, mens sistnevnte er styreleder.

(Foto: Eidsverket)

– Eidsverket har 18 gjesterom og møterom for fire til 80 personer. Vi har egen kokk som lager måltidene på lokale råvarer, trivelige salonger og mange aktivitets- og turmuligheter i den naturen i Aurskog/Høland, opplyser eier og styreleder Trygve Tamburstuen.

– Sentral beliggenhet

(Foto: Eidsverket)

Han opplyser videre at Eidsverket tilbyr spesialsydde opplegg bestående av dagpakker, overnattingspakker og flerdagspakker.

– Med beliggenhet bare 45 minutters kjøring fra Oslo og Gardermoen arrangerer vi også transport til og fra Eidsverket, melder Tamburstuen.

(Foto: Eidsverket)

Fra 1764

Eidsverket i sin nåværende form har en historie som strekker seg tilbake til 1764. Således vil det være 250-års jubileum neste år.

På 1800-tallet var Eidsverket et av de mest betydelige industrisentrene på Østlandet.

(Foto: Eidsverket)

I løpet av historien har det vært drevet bergverk, glassverk, spikerverk, bomullsspinneri, ljåsmie, mølle, sagbruk og kraftverk. I 1901 ble Eidsverket overtatt av Saugbrugsforeningen.

Eidsverket var adminitrasjonssentrum for Saugbrugsforeningens omfattende skogsdrift i Østfold, Akershus og Hedmark, og på 1950-tallet var 350 mann ansatt i virksomheten.

I dag er det altså mat, servering, opplevelser og overnatting som gjelder på det ærverdige stedet.

Les mer på Eidsverket.no

"
Powered by Labrador CMS