Scandic Danmark tilgjengelighet

Ny tilgjengelighetspris til Scandic

Scandic Danmark tildeles Bevicafondets tilgjengelighetspris 2013. Hvert år deler stiftelsen uten pris til personer eller selskap som har vist særlig interesse for personer med nedsatt funksjonsevne.

Publisert

Prisen er på 100 000 danske kroner, og Scandic Danmark vil donere dette til danske handikaporganisasjoner som gjør det mulig for mennesker med spesielle behov å få et liv med like muligheter.

Satt søkelys på tilgjengelighet i 10 år

Scandic har arbeidet med tilgjengelighetsspørsmål siden 2003, og vunnet en rekke priser og utmerkelser gjennom årene for dette arbeidet.

Scandics ledergruppe og deres medarbeidere har gjort tilgjengelighet til et strategisk spørsmål, og gjennom fysiske tiltak sikret at det er mulig for personer med funksjonshinder å delta på arrangementer, overnatte og benytte hotellenes fasiliteter på like vilkår som andre gjester.

– Det er veldig hyggelig at Scandic i Danmark får denne prisen som et bevis på at alt arbeidet Scandic gjør innen tilgjengelighet lønner seg. Vi jobber hele tiden med tilgjengelighetsspørsmål, og kan med stolthet se at bestillinger fra gjester med nedsatt funksjonsevne øker, sier Magnus Berglund, tilgjengelighetsdirektør i Scandic.

Banebrytende i hotellbransjen

Bevicafondet ble imponert over hvordan Scandic Danmark har vist at det i hotellbransjen er både forståelse for tilgjengelighetens betydning for mennesker med nedsatt funksjonsevne, samt vilje til å sette handling bak ordene. Blant annet ved å ansette en tilgjengelighetsdirektør, utvikle en felles standard for alle hotell og å utdanne alle medarbeidere på området.

– Jeg er svært stolt over at Scandic Danmark får Bevicafondets tilgjengelighetspris 2013. Det er svært viktig for oss at våre gjester med spesielle behov kan reise uten bekymringer. Det er enkelt å være gjest hos oss, og vi gjør vårt beste for å være hensynsfulle og legge til rette for spesielle behov og krav, sier Jens Mathiesen, landssjef for Scandic i Danmark.

Bevicafondet

Bevicafondet er en stiftelse som har til hensikt å hjelpe og gi mennesker med nedsatt funksjonsevne en følelse av uavhengighet og selvstendighet. Dette gjøres gjennom å øke initiativene innenfor tilgjengelighet via økt kapitalforvaltning for å sikre en kontinuerlig støtte til dette arbeidet. I tillegg til samarbeid med sykehus og universitet bedriver Bevicafondet medisinsk forskning og utvikling.

Scandics tilgjengelighetsarbeid

I Scandic skal alle tilbys like høy Scandic-standard uavhengig av om gjesten har noen form for nedsatt funksjonsevne. Derfor har Scandic i samarbeid med organisasjoner for personer med spesielle behov, hotellgjester og medarbeidere tatt frem en sjekkliste på 110 punkter som samlet kalles Scandics tilgjengelighetsstandard. Standarden omfatter alt Scandic tilbyr og er en integrert del av alle produkter og tjenester på hotellene. Scandic har også implementert smart design på rommene, slik at de er tilgjengelige for personer med funksjonshindringer. Scandic er den første hotellkjeden i verden som publiserer fullstendig tilgjengelighetsinformasjon for samtlige 160 hoteller på nettet. Hvert Scandic-hotell har en egen side med unik informasjon om hotellet og dets bekvemmeligheter.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS