Arne Brimi kokkerekruttering

Merker nedgang i kokkerekrutteringen

Tirsdag 19. og onsdag 20. desember er det konferanse om rekruttering til kokkeyrket på Otta. Arne Brimi er blant dem som nå går i bresjen for å fremme rekrutteringen, som ifølge Opplæringskontoret Brimikjøken nå har en tydelig tilbakegang.

Publisert

Arne Brimi merker mer lunken interesse for kokkeyrket gjennom Opplæringskontoret Brimikjøken.

«Vi merker en tydelig nedgang hos oss, og opplever dette som en sak av nasjonal interesse. Brimikjøkenet ønsker sammen med Mat Langs Norske Turistvegar og Regionrådet for Nord-Gudbrandsdal å sette dette på dagsorden, og inviterer derfor til en rekrutteringskonferanse der vi ønsker å diskutere årsaker og fokusere på muligheter for «det gode kokkeliv», skriver Brimikjøkenet.

En fremtidsbransje, mener NHO-lederen

– Arbeidsmulighetene i reiselivsnæringen er store. Hvis du har fagbrev, ikke for mye fravær og er villig til å flytte på deg, så er du nesten garantert jobb som kokk eller servitør. I motsetning til bransjer som kan vente økt ledighet i tiden fremover, er dette en fremtidsbransje med stor etterspørsel etter ung arbeidskraft, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Vise de unge veien til suksess

– Dette en fremtidsbransje, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

– Vi vet at ungdommen ønsker å jobbe med mennesker, ha lederansvar og yte service, noe vår næring i høyeste grad kan tilby. Mange unge liker også sesongvariasjoner som gir økt mulighet til ferie og fritid deler av året, og å stå på litt ekstra til andre tider. Vi må fortelle de gode historiene, få frem mulighetene i yrket og vise de unge veien til suksess i reiselivet. En avgjørende faktor for å rekruttere og beholde de beste, er å møte forventningene om personlige utviklingsmuligheter, trygge arbeidsplasser, karriereutvikling og trivsel i hverdagen, sier Krohn Devold.

Rekrutteringskonferansen finner sted på Norlandia Otta Hotell og Nord-Gudbrandsdal videregående skole tirsdag 19. og onsdag 20. november.

Les mer om programmet for rekrutteringskonferansen på Otta her

"
Powered by Labrador CMS