Mills designpepperkake_Burberry2

Lag sprø designpepperkaker til jul

Årets pepperkaker skal være sprø, kreative og utfordre den tradisjonelle måten å lage de på. Celine Sjøberg i Mills DA ser frem til kåringen av Verdens sprøeste pepperkake, en konkurranse for bakemargarinen Melange, som starter 18. november og varer fram mot jul.

Publisert

<p>– Hent inspirasjon fra blogger, mote- og interiørmagasiner, og finn motivene du ønsker å lage i pepperkakedeig. Jo sprøere, jo bedre, sier Celine Sjøberg i Mills DA, som står bak konkurransen Verdens sprøeste pepperkake på Pepperkakegalleriet.no. (Foto: Mills DA)</p>

– Hent inspirasjon fra blogger, mote- og interiørmagasiner, og finn motivene du ønsker å lage i pepperkakedeig. Jo sprøere, jo bedre, sier Sjøberg.

Slik går du fram

1. Finn motivene du ønsker å lage. Det finnes også mange morsomme pepperkakeformer i nettbutikker, hvis du ikke vil lage figuren selv.2. Bak sprø pepperkaker fra bunn med oppskriften fra Melange.3. Tegne omrisset av motivet du ønsker å lage, hvis du ikke har ferdige pepperkakeformer.4. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Til mindre figurer er 3 mm tykkelse på deigen passe. Til større pepperkaker bør deigen kjevles tykkere.5. Marker formen i pepperkakedeigen, og skjær etter omrisset. Skjær ut detaljene til slutt.

Slik styler du pepperkaken til slutt

– Burberry-mønsteret har striper av rødt, hvitt og svart, som går på kryss og tvers av hverandre. Det kan være ganske vanskelig å gjenskape, men her er en enkel måte, sier bakebloggeren Sweet Explorations 1. Begynn med en brun base. 2. Legg røde linjer på kryss og tvers av hverandre. 3. Legg svarte streker i grupper på tre mellom de røde linjene. 4. Fyll til slutt mellomrommene mellom de svarte linjene med hvite linjer. Hvite linjer går over rød linje, men skal ikke krysse de svarte linjene. (Foto: Sweetexplorations.com)

Designere som Burberry og Marimekko, og kunstnere som Piet Mondrian og Joan Miro, er kjente for særegne mønstre i sine stoffer og malerier. Når pepperkakene er ferdig stekt, kan du eksperimentere med ulike farger i glasuren og spennende pynt, eller kopiere din favorittkunstner eller -designer.

Bakebloggeren Sweet Exploration viser deg hvordan du kan lage Burberry-mønstrede pepperkaker.

Dra dit pepper’n gror

For å være med i kåringen av Verdens sprøeste pepperkake, laster du opp bildene av dine aller sprøeste, flotteste, morsomste pepperkaker på Pepperkakegalleriet.no. Da er du med i konkurransen om en reise dit pepper’n gror.

Oppskrift

" Ingredienser 1,5 dl mørk sirup (ca. 210g) 1,5 dl sukker (ca. 160g) 150 g Melange 8 dl hvetemel (ca. 420g) 1 stk egg 1 ts malt ingefær 1 ts malt nelllik 1 ts malt kanel 2 ts natron Glasur 4 dl melis 1 eggehvite 1 krm sitronsaftkonditorfarge

Fremgangsmåte:

Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen. Tilsett Melange i små biter og la den smelte ned under omrøring. La blandingen avkjøles noe og rør deretter inn egget. Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig. Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie og la den hvile minst 12 timer i kjøleskapet. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir, og skjær ut formene du ønsker.Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180ºC i ca. 8-10 min. Avkjøl kakene på platen.Bland alle ingrediensene til glasuren til massen er jevn og smidig. Farg glasuren med konditorfarge og fyll den i små plastposer. Knyt igjen og klipp et lite hull i det ene hjørnet like før pepperkakene skal pyntes. Pepperkakene oppbevares i en tett boks, eller brukes som dekorasjon i hjemmet eller på treet.

<p>Foto: Melange/Katrine Lunke</p>

Pressemelding

Powered by Labrador CMS