Tomas og Truls Mills1 nett

Lag den beste silderetten

Mills Proff Partner har i år satt i gang NM i silderetter. Du inviteres til å utarbeide den aller beste retten med sild, og fristen for innsendte bidrag er 31. desember.

Publisert

– Lag den beste silderetten, oppfordrer Tomas E. Karlsen (til venstre) og Truls Jenker i Mills Proff Partner. (Foto: Morten Holt)

– Mills satser på en sildeoffensiv frem mot Smak 2014. Silda, en god gammel råvare, trenger rett og slett en revitalisering, mener Tomas E. Karlsen (til venstre) og Truls Jenker i Mills Proff Partner.

Få frem silda igjen

I likhet med flere andre tradisjonelle råvarer og retter, er sild en forholdsvis ukjent råvare for den oppvoksende generasjon. Det vil de to gjøre noe med.

– Sild har alltid vært og er, en svært viktig matressurs i Norge – som bør utnyttes enda bedre. Den har kommet litt i skyggen av andre fiskeslag de senere årene. Sammen med sjømatrådet ønsker vi å sette søkelyset på enda mer bruk av denne fantastiske råvaren. Vi må lære den yngre generasjonen å spise sild, sier Karlsen og Jenker.

Send inn på Sildenm.no

Nå inviteres alle som har mat som yrke sende inn sine oppskrifter på Sildenm.no. En jury, bestående av Tomas E. Karlsen, Jostein Medhus fra KA, Brith Bakken (Årets Kjøkkensjef i NKL 2012) og Ingebjørg Moe (Norsk Sjømatråd) vil plukke ut fem finalister. Disse skal igjen møtes på Smak 2014, der vinneren kåres.

Vi er ute etter det kreative og smakfulle med sild, sier de to, som legger til at hovedpremien er et besøk på Bekkjarvik Gjestgiveri, hos Norges Bocuse d’Or-deltaker Ørjan Johannessen.

Les mer på Sildenm.no

"
Powered by Labrador CMS