Sylvi Listhaug Ellen Math

Interessert Listhaug i Måltidets Hus

– Kan vi få prøve noen av produktene dere har vært med på å utvikle? Det spurte landbruks- og matminister Sylvi Listhaug da hun besøkte Måltidets Hus i Stavanger under sitt besøk i Rogaland. Listhaug møtte denne uka fagmiljøene i huset, og fikk grundig innføring om arbeidet i landets ledende matklynge.

Publisert

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sammen med leder for Måltidets hus/NCE Culinology, Ellen Math Henrichsen.

– Vi jobber med kunnskapsutvikling i skjæringspunktet forskning, industri og innovasjon, forklarte leder for matklyngen NCE Culinology, Ellen Math Henrichsen.

– Målet er å gjøre kvalitetsmat tilgjengelig for folk flest, gjennom å utvikle merforedlede produkter, skape nye produkter og finne frem til matkonsepter for høykvalitetssegmentet. I tillegg jobber vi med å øke antallet produkter ut til de europeiske markedene, opplyste Henrichsen.

Utvikles nye løsninger

NCE Culinology jobber nå spesielt med oppskalering. Det vil si å få et nytt produkt opp i en så stor produksjon at det er tilgjengelig for folk flest.

– Vi ser at matspesialiteter er den raskest voksende kategorien i dagligvarehandelen. Folk er villige til å betale mer for spesialiteter, og vi må jobbe for å få frem gode produkter uten å miste de gastronomiske kvalitetene, forklarte hun.

I Måltidets Hus utvikles det nå løsninger for å samle fagmiljøene innen smak, forbrukerinnsikt, produksjonsløsninger og salg.

Skaleringsmal

– Her skal vi også lage en såkalt skaleringsmal for sikker prosess fra idé til butikk, forklarte Henrichsen.

Landbruksministeren gikk til dekket bord av blantSkinke fra Suldal,Superknask,gammelost,Jarlsberg ogfruktdrikker fra Ullandhaug økologiske gård, da hun møtte bøndenes organisasjoner etter omvisningen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS