Eiker Holtefjell1

Holtefjell-ost fikk Spesialitet-merket

Holtefjell-ost fra Eiker Gårdsysteri i Hokksund har fått Spesialitet-merket. - Holtefjell-ost tilhører det ypperste innen norske smaksopplevelser, og vi er stolte av å innlemme den blant våre andre smakverdigheter, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Publisert

<p>Anne Marie Sando fra Eiker Gårdsysteri og Leif Forsell, statssekretær i Landbruksdepartementet.</p>

Eiker Holtefjell er en eksklusiv, fast, modnet lagringsost med rødkittskorpe. Kommer i tre modningsgrader, tre til seks måneder, seks til 12 måneder, og over ett år. Den er holdbar i minimum to år.

Mer synlig

Daglig leder ved Eiker Gårdsysteri, Anne Marie Sando, tror merket vil gjøre osten enda synligere for forbruker.

– Vi tenker på Holtefjell som et spesialprodukt, det finnes ikke maken her i landet. På det profesjonelle horecamarkedet er vi godt etablert, men vi håper at Spesialitet som et kvalitetsmerke vil gjøre osten mer synlig også for forbrukere flest.

Som småskalaprodusent er markedsføring en av utfordringene. Da er det en stor fordel å være en del av et større fellesskap sammen med de andre unike matvarene.

Kvalitetsprodukt

– Sammen med alle de andre Spesialitet-merkede produktene kommer vi bredere ut, blir mer synlige og får promotert oss bedre, sier Sando.

Sando er også melkebonde og setter stor pris på å kunne lage et kvalitetsprodukt fra A til Å.

– Det er lett å bli engasjert når vi får til en unik ost som Holtefjell av vår egen råvare. For meg er det en lidenskap, og å få Spesialitet-merket er en anerkjennelse jeg setter pris på, sier Anne Marie Sando.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS