Grune Woche

Fjordmenyer klare til å innta Berlin

For tredje gang er de fire fjordfylkene på Vestlandet klare for felles satsing på mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fra 17. til 26. januar 2014. Hele 17 bedrifter fra Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland skal ta med seg sine spesialiteter til Berlin.

Publisert

– Vi har storslått natur med flotte overnattingstilbud og gastronomiske opplevelser på rekke og rad langs nasjonale turistveier,så det er kanskje ikke så underlig at Fjord Norge spiller en så sentral rolle når nasjonen skal selge sine godsaker i utlandet, sier Gunnar Nagell Dahl, matattache fra Hordaland

27. gang for Norge

Det er 27. gang på rad at Landbruks- og matdepartementet har tatt initiativ til å delta på Grüne Woche – med Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin som sentrale medspillere.

Arbeidsgruppen for region Vestlandet består av representanter fra fylkesmennenes landbruksavdeling og Innovasjon Norge i Sogn og Fjordane, Hordaland, Møre og Romsdal og Rogaland samt Fjord Norge AS.

En blanding

Bedriftene som er valgt ut representerer en blanding av matprodusenter, kultur-, overnatting- og serveringsbedrifter. Fellesnevneren for produktene er at de de representerer det beste Fjord Norge har å by på.

Disse skal delta:

Hordaland

Haaheim gaard,

Eikhaugen Gjestegard
Skakke Foredling
Ostegården
Nortura Evanger

Møre og Romsdal

Tingvollost
Klippfiskakademiet
Classic Norway
62Nord

Sogn og Fjordane

Svanøy Røykeri AS
Gloppen Hotell
Åmot operagard
Amble Gård

Rogaland

Hanasand Gård og Kjøkken
Lysefjorden sjokolade
Mo Laksegard
Nesheimstunet

I tillegg deltar Fjord-Norge AS

Grüne Woche

Har 400-500 000 besøkende hvert år

5000 journalister fra 70 land er ventet til Berlin

Norges stand er på 350 kvm og vi deltar for 27. gang

Blir arrangert for 79. gang, og er et internasjonalt samlingspunkt for mat og landbruk. I tillegg har hotell- og restaurantnæringene stort utbytte av å delta.

Grüne Woche samler også over 60 ministere fra hele verden og er dermed blitt et viktig møtested for å diskutere mat- og landbrukspolitikk. En rekke større og mindre produsenter benytter Grüne Woche til å vise seg frem, teste produkter og å møte kresne internasjonale kunder. Bærekraft og miljø blir stadig viktigere for deltakerne.

Powered by Labrador CMS