Grand Hotel Oslo Fredrikke Næss (9)

Best i Europa

Hoteller i London, Paris, Roma og Berlin var alle med blant favorittene, men det er Grand Hotel i Oslo som kan smykke seg med tittelen som Europas beste luksuriøse suitehotell («Luxury Suite Hotel»). – Dette er en pris som vi selvfølgelig er svært glade og stolte for å motta, sier administrerende direktør ved Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Publisert

– Dette er en pris som vi selvfølgelig er svært glade og stolte for å motta, sier administrerende direktør ved Grand Hotel, Fredrikke Næss, her i Nobel-suiten. (Foto: Morten Holt)

Nylig ble den røde løperen rullet ut på Indigo Pearl Resort Phuket, Thailand da World Luxury Hotel Awards satte søkelyset på verdens mest luksuriøse hoteller og Resorts.

Mikadosuiten.

Grand Hotel, Oslo ble kåret til Europavinner 2013 i følgende kategori: Luxury Suite Hotel.

World Luxury Hotel Awards ble etablert i 2006 for å anerkjenne den verdensomspennende hotellbransjens legendariske hoteller med tanke på luksus og servicenivå.

– Stor stas

Vinnerne er stemt fram på grunnlag av hotellets produkt og hovedsakelig serviceleveranse. Det er turoperatører, reisebyråer og hotellets gjester som får anledning til å avgi sine verdifulle stemmer. Dette gjør prosessen rettferdig, upartisk og desto mer gjev.

– Dette er en pris som vi selvfølgelig er svært glade for å motta. Vi har lenge visst at vi har Norges beste utvalg av suiter, men det er ekstra stas å gå helt til topps også i europeisk sammenheng, sier administrerende direktør ved Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Forplikter

Fra Milleniumsuiten på Grand Hotel Oslo.

Grand Hotel er Oslos mest prestisjefulle deluxe-hotell, og åpnet dørene i 1874. I nærmere 140 år har navnet vært synonymt med kvalitet og atmosfære.

Nobelsuiten. (Foto: Morten Holt)

Norske verdensnavn som Henrik Ibsen og Fridtjof Nansen brukte Grand som sitt annet hjem. I dag er hotellet stolt vertskap for Nobelpris-vinnere, rockestjerner og statsoverhoder.

– Kresne gjester forplikter! Når vi skal være vertskap for VIP-besøk fra hele verden, krever det suiter av god kvalitet. De må være godt utstyrt, ha en luksuriøs og stilfull design, men det som kanskje skiller de aller beste hoteller fra de øvrige, er de som er eksepsjonelt gode på service. Slike opphold krever en oppvakt og trent stab, god planlegging og relevant erfaring. Vi skal tilpasse oss ulike nasjonaliteter, rangordninger, behov og krav. Grand Hotel har snart 140 års erfaring på dette feltet, men det krever likevel en iherdig innsats hver dag av hver enkelt medarbeider, forteller Næss.

Visjon om å være best

Nobelsuiten med den berømte balkongen på Grand Hotel Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Grand Hotel har gjennom tidene vært det førstevalg når dignitærer, idoler og ledere fra en hel verden besøker Norge, men er samtidig opptatt av å tilby alle øvrige gjester all den luksus, kvalitet og komfort man har rett til å kreve fra et moderne og internasjonalt topphotell, sier salgs- og markedsdirektør på hotellet, Kari Hasselknippe.

Nobelsuiten. (Foto: Morten Holt)

– Vår visjon er å være best på gjesteopplevelser og dette er med som en grunntanke hver gang vi lager et nytt konsept eller utbedrer hotellets fasiliteter», sier Hasselknippe.

– Tidligere i år pusset vi opp Mikado-suiten i «Årets Farge 2013». I denne suiten kan våre gjester hente gode tips til eget bruk, oppleve nye norske formgivere og kunstnere, i tillegg til å få en positiv og annerledes hotellopplevelse. I 2011 renoverte vi alle våre deluxe-rom og juniorsuiter, samt at våre to toppsuiter fikk et solid løft interiørmessig tidligere i år, forteller Hasselknippe videre.

Grand Hotel

Grand Hotel Oslo sett fra Stortinget. (Foto: Morten Holt)

* Grand Hotel har 292 hotellrom, derav 54 suiter.

* Fra takterrassen, som tilhører Christian Radich-suiten har du enestående utsikt over hovedstaden.

* Nobelsuiten i hotellets andre etasje har tatt i mot fredsprisvinnere i alle år. Fra balkongen ut mot Karl Johansgate lar vinneren av Nobels Fredspris seg hvert år hylle av det tradisjonsrike fakkeltoget.

* Millenniumsuiten i toppetasjen er film- og rockestjernenes favoritt, men den passer også for den fornemme gjest som ønsker all tenkelig luksus, kombinert med muligheten for å holde private møter og selskaper.

* Tårnsuitens intime og romantiske atmosføre påkaller de helt spesielle anledninger og mangt et brudepar har tilbragt bryllupsnatten her.

* Grand Hotel er en del av Rica Hotels som har nærmere 80 hoteller i Norge og Sverige.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS