ThomasJohansenBorgan

NM i kokkekunst tilbake i Ålesund

NM i kokkekunst er tilbake i Ålesund. 2013-utgaven arrangeres parallelt med Den Norske Matfestivalen, nærmere bestemt 21. og 22. august, melder NKL. Vinneren av konkurransen er Norges representant i nordisk mesterskap neste år. Parallelt med NM i kokkekunst arrangeres også NM i servitørfag.

Publisert

Thomas Johansen Borgan med Kongepokalen etter seieren i NM i kokkekunst i 2012.

I 2012 var det Thomas Johansen Borgan fra Rica Bakklandet som vant NM i kokkekunst og Kongepokalen, da mesterskapet ble arrangert i Trondheim.

Les mer om NM i 2012 her

Dette er oppgaven i årets NM:

Forrett

skal bestå av minst 60 prosent klippfisk (Dybvik Gran Reserva rent ryggstykke utvannet i to døgn før konkurransestart).

Norske kamskjell, blåskjell og minst ett valgfritt Tine-produkt.

Som garnityr skal kandidaten bruke minst én av grønnsakene gulrot, norske tomater eller blomkål.

Hovedrett

skal bestå av minst 60 prosent svinenakke Gilde Ekstra (med opprinnelse Stange/Nes) og Gilde storfekjake, samt Tine yoghurt naturell.

Som garnityr skal brukes minst én av grønnsakene, purre, pepperrot eller rødbeter.

Dessert

skal bestå av Valrhona mørk sjokolade og norske epler. I tillegg skal det benyttes Tine ferskost YSTIL fra Haukeli.

Arrangører

Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) arrangerer NM i kokkekunst 2013 i samarbeid med KM Møre og Romsdal. Hoveddommer i konkurransen blir Conny Andersson fra Sverige.

NM i servitørfag

Parallelt med NM i kokkekunst arrangeres også NM i servitørfag i Ålesund.

Det er åpent for alle med fagbrev i servitørfaget, oppdekking etter meny fra kokkene i NM, service, sablering etc. Det er semifinale dag 1, mens finalen arrangeres dag 2.

Les mer på NKL.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS