guide-michelin1

I dag skinner nye stjerner

I dag lanseres årets utgave av Guide Michelin Main Cities of Europe 2013. Blir det nye norske stjerner i år – eller vil Norge fortsatt være i Michelin-bakgården?

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Disse norske restaurantene ble belønnet med stjerner i Guide Michelin i fjor:

To stjerner: Maaemo (Oslo)

En stjerne: Bagatelle (Oslo), Statholdergaarden (Oslo) og Restaurant Oscarsgate (Oslo).

Bib Gourmand (restauranter med vellaget mat til gunstig pris): Lille B (Oslo), Restaurant Eik (Oslo) og Oro Bar & Grill (Oslo)

Les også: Slik gikk det i fjor

Spenning

"


Siden er Oscarsgate lagt ned, og det spørs nå om det kommer inn erstatter(e). Samtidig knyttes det spenning til om vi får flere med to stjerner – og om kanskje Maaemo tar skrittet helt ut.

Tidligere i år danket restauranten ut Noma (med to stjerner og kåret til verdens beste) i kampen om å bli kåret til Nordens beste restaurant (Nordic Prize 2012).

Blir Noma eller Maaemo den første restauranten i Norden med tre stjerner?

Opprinnelsen

Guiden ble lansert første gang i år 1900, og formålet har hele tiden vært å gjøre bilistenes reise enklere, mer komfortabel – og litt mer velsmakende!

– Michelins mål med å gi ut guiden var å få folk til å kjøre mer med bilene sine. Og hvordan få franskmenn til å interessere seg for bil? Jo, da kombinerer man bil og mat. Resultatet ble en guidebok til restauranter på landsbygda. Franskmennene ble mette, og Michelin solgte dekk til bileiere som slet ut dekkene på å besøke guidens anbefalte restauranter, forteller pressesjef Lotta Wrangle i Michelin i Norden.

Forklaring til stjernene/Bib Gourmand

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restaurant er en reise verd i seg selv, to stjerner betyr at restauranten fortjener at man tar en omvei, mens en stjerne betyr at restauranten er eksepsjonelt god i sin kategori.

– Stjernene lyser selvsagt sterkest i guiden men vi skal ikke glemme at også service, miljø og andre inntrykk belønnes ved hjelp av korslagte bestikk, sier Lotta Wrangle. I tillegg omtaler guiden et utvalg av hoteller og restauranter i forskjellige prisklasser. Visse restauranter belønnes med karakteren «Bib Gourmand», som fortellere at restauranten serverer god mat til en rimelig pris.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS