MatavfallCOLOURBOX

Scandic skal redusere matavfallet med 40 tonn

Scandic tar et viktig neste steg i sitt miljøvernarbeid ved å sette søkelyset på avfallshåndtering på sine hoteller. Et nylig gjennomført pilotprosjekt viser at Scandic totalt, med kunnskap og planlegging, kan redusere frokostavfallet med flere hundre tonn. I Norge skal kjeden redusere matavfallet med 40 tonn i året.

Publisert

Matavfall fra restauranter står for en stor del av avfallsmengden fra et hotell. Det som blir til overs fra buffeer, rester fra råvarer og det som gjestene legger igjen på tallerkenene kan utgjøre flere hundre kilo hver dag på Scandics norske hoteller.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Gjennom opplæring, bedre kontroll på innkjøp og produksjon og informasjon til gjestene, er målet å redusere avfallet fra frokosten fra 90 gram per gjest til maks 50 gram per gjest. Med en million gjestedøgn i året betyr det at Scandics norske hoteller vil redusere matavfallet med 40 tonn i året.

– Godt i gang

– Vi er godt i gang med å gjennomføre endringene som gjør at det blir mulig å redusere matavfallet markant. Nå har alle medarbeidere fått opplæring i hva de kan gjøre for at det skal kastes mindre mat. Det handler blant annet om hvordan råvarene håndteres og hvordan maten presenteres på buffeen. Vi veier også all maten som skal kastes, slik at man blir mer bevisst hvor mye det faktisk er. Vi ser allerede gode resultater på denne satsingen, sier Morten Malting, Food & Beverage Director i Scandic Norge.

– Mer engasjerte medarbeidere

For det å jobbe aktivt med avfallshåndtering innebærer store miljøgevinster. Både medarbeidere og gjester kan bidra – gjestene oppfordres til å spise så mye de vil, men å kaste så lite de kan.

– Ved at vi kaster mindre tar vi bedre vare på miljøet og vår fremtid. Vi har selvfølgelig alltid gjestenes tilfredshets i fokus, og vi tror at dette tiltaket også vil skape positive reaksjoner blant dem. En ekstra gevinst med prosjektet er at vi styrker stoltheten hos medarbeiderne ved at de blir enda mer engasjert og kjenner at de bidrar, sier Malting.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS