BU-prisen snu hver stein

På let etter innovative bønder

Innovasjon Norge Rogaland vil snu på steiner for å finne den beste næringsutvikleren i landbruket. Nominasjonsprosessen er i gang for Landbrukets Næringspris 2013, Bygdeutviklingprisen (BU-prisen), der premien er 50 000 kroner, er i gang. Nå trenger vi din hjelp til å finne flere drivende dyktige næringsutviklere på bygda.

Publisert

Innovasjon Norge Rogaland vil snu på steiner for å finne den beste næringsutvikleren i landbruket. (Illustrasjonsfoto: Innovasjon Norge Rogaland)

– Nå starter jakten på kandidater til Landbrukets Næringspris 2013, og vi som står bak prisen, Innovasjon Norge og Fylkesmannens Landbruksavdeling vet det er mange gode kandidater der ute! Dermed, meld deg på selv eller ”angi” noen du vet om, slik at vi får dem frem i lyset, sier Jøran Orstad Johnsen i Innovasjon Norge Rogaland. Prisen på 50 000 kroner skal deles ut på Gladmatfestivalens hovedscene den 24. juli av fylkesordføreren, og dermed vanker det både heder, ære og en del oppmerksomhet. Men Johnsen drømmer også om noe enda større. – Det er 11 år siden Rogaland vant den nasjonale prisen. Jeg vil snu hver stein og blir ikke fornøyd før vi klarer å få til en regional dugnad om å finne en aktør som har potensiale til å vinne den nasjonale prisen, en skikkelig satser sier han. Den nasjonale premien er hele 250 000 kroner. Kandidatene blir vurdert etter følgende kriterier: · Nyskaping/originalitet · Økonomiske resultater/lønnsomhet · Sysselsetting med fokus på underrepresenterte kjønn og ungdom· Sosial og miljømessig bærekraft, med utnyttelse av lokale ressurser, fortrinn og ringvirkninger i lokalsamfunnet.

Fjorårets Rogalandsvinner kapret et besøk av landbruksministeren, og Jan Terje Vignes fra Lauvsnes Gartneri på Finnøy ble både smigret og stolt over BU-prisen 2012. - Veldig kjekt at andre setter pris på det vi gjør, sier Vignes. Les mer og meld deg på her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS