Ferie illustrajon Lofoten Festvågtind2

Norge, ett hett reisemål for britene

Britene har kåret Norge til et av de ti heteste reisemålene. For at enda flere turister fra hele verden skal få vite mer om alt det spennende Norge har å by søkte Expedia denne våren etter en Norgesambassadør, og valgte den erfarne reisebloggeren Marie Brudevold. Nå skal hun være vert for journalisten Gillian Orr fra den britiske avisen The Independent, som er på jakt etter de ultimate reiseopplevelsene i Norge.

Publisert

Lofoten.

– Allerede har jeg vært på reisebloggkonferansen Traverse i Brighton for å vise frem noe av det flotte vi har å by på her i landet. Nå får jeg snart besøk av en journalist fra The Independent, og har valgt ut flere godbiter fra Norge som jeg skal vise henne. Vi er så heldige at Expedia har lagt til rette for at jeg kan ta journalisten rundt i landet, slik at flere briter får vite om de ultimate stedene å besøke, forteller Marie Brudevold.

Samlet tips på Instagram

Reine i Lofoten. (Foto: Morten Holt)

For at alle stedene i Norge skulle ha en sjanse til å bli vist frem har Marie og Expedia samlet inn tips til de beste reiseopplevelsene på Instagram under hashtaggen #LooktoNorway. Disse har Marie brukt som inspirasjon til reiseruten. Administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia.no forteller at hun er svært fornøyd med ambassadøren.

– Som et selskap er vi lidenskapelig opptatte av å hjelpe mennesker med å oppdage nye opplevelser, nye destinasjoner og støtte turistnæringen over hele verden. Marie evner å presentere Norge på en eksepsjonell god måte, og tar ikke bare med seg de bedre kjente attraksjonene, men finner også frem de skjulte godbitene landet har å by på, forteller Gogstad i Expedia.no.

Hektisk ambassadørliv

Livet som norgesambassadør kan til tider være hektisk, og like før Marie tar i mot den britiske journalisten har hun besøkt reisebloggerkonferansen TBEX i Canada.

– Konferansen er verdens største samling av reisebloggere fra hele verden, og holdes over de to første dagene i juni. Her skal jeg også ta med meg gode tips til ting man kan oppleve i Norge, og dette blir en fin oppladning til besøket fra Storbritannia. Vi har så mye fint å vise frem her i landet, så det er bra at jeg får flere arenaer å vise alt frem på, sier Marie.

Marie skal også besøke Travel Bloggers Exchange i Dublin i oktober for også å fortelle reisebloggere fra hele verden om hva Norge har å by på.

Fra Steigen med midnattsol over Lofoten. (Foto: Morten Holt)

– Et resultat av lokal oppvarming

Det er ifølge Gogstad flere årsaker til at Norge har blitt et hett reisemål for britene, og det er ikke bare oljen som har gjort at nordmenn har varmet seg opp litt.

– Norge er et kulturelt arnested og byene har et rykte på seg for å være de livligste byene i Europa, og det er stadig flere som har fått øynene opp for hva landet har å tilby. I Storbritannia var Norge et svært populært reisemål i fjor, og utsiktene for 2013 tilsier at vi seiler opp på topp 10-lisen over britenes favorittferiemål, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Geiranger. (Foto: Morten Holt)

Hun peker på at myndighetene i Norge også har vært flinke med å beskytte skog, fjell, fjorder og fossefall – som er bare noen av Norges varemerker. Dette er noe av det Marie har fått i oppgave å formidle, og Gogstad er sikker på at den nye ambassadøren klarer oppgaven med glans.

Skal promotere Norge til millioner av turister

Som et resultat av at Norge nå er en av verdens ti heteste destinasjoner, skal Expedia nå markedsføre Norge og resten av Norden ut mot hele sitt europeiske marked. Det betyr at millioner av turister vil se hva vi har å by på til turister her til lands. I Tyskland og Storbritannia, der Expedia er en av markedslederne, skal Marie promotere Norge gjennom videointervjuer, der hun forteller millioner av turister mer om de fantastiske opplevelsene man får i Norge.

Powered by Labrador CMS