Ferie Hellas, Kreta - foto iStockphoto

Kreta, Mallorca og Antalya er sommerfavorittene

Kreta ligger øverst på listen over nordmenns sommerreiser i år. Det viser tall fra Tickets bookingsstatistikker som omfatter blant annet alle de store charterselskapene i Norge. Hos Ticket har Kreta nådd en rekordstor økning (30 %) for reiser i sommerperioden, mens Mallorca og Antalya ligger like bak. Økningen er sammenlignet med tall mot samme periode i 2011 og 2012.

Publisert

Kreta er nordmenns sommerfavoritt. (Foto: Arkiv)

– Vi higer etter å oppleve den gode, solfylte sommeren, men de av oss som ikke tør å vente på å se om det blir sol i Norge i sommer, reiser vi trofast til de destinasjonene vi kjenner best – og der vi vet sola skinner, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

Vi reiser fortsatt til Spania

Når det gjelder hvilke land vi bestiller reiser til, er det Spania som er på topp i sommer. Tall fra Tickets bookingstatistikker viser en økning på hele 20 prosent på reiser til Spania, sammenlignet med tall fra samme periode i fjor. De mest populære byene å reise til er Barcelona og Alicante.

– Barcelona øker kraftig. Nordmenn elsker kombinasjonen av storby, sol og badeferie. I Barcelona kan vi slå flere fluer i en smekk. Mange kombinerer også noen dager i byen med et middelhavscruise fra nettopp Barcelona, sier Wolff Andresen.

Topp-10, destinasjoner 2013

Antalya i Tyrkia har ligget i toppen blant nordmenns sommerfavoritter i flere år nå. (Foto: Morten Holt)

1. Kreta, Hellas (3)2. Palma de Mallorca, Spania (1)3. Antalya, Tyrkia (2)4. Rhodos, Rhodos (4)5. Barcelona, Spania (6)6. Bangkok, Thailand (10)7. London, England (13)8. Kypros (7)9. Split, Kroatia (8) 10. Bourgas, Bulgaria (5)

(Tall i parentes viser fjorårets plassering)

Topp-10, land 2013:

1. Spania2. Hellas3. Tyrkia4. USA5. Italia6. Thailand7. Frankrike8. Storbritannia9. Kroatia 10. Bulgaria

(Listene over viser bestillinger per 31. mai, avreiseperiode 20. juni – 20. august 2013).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS