Booking COLOURBOX6406088

Seks av ti booker hotell i siste liten

Hele seks av ti av de som bestiller hotell i sommerperioden gjør det maksimum en uke før de trenger rommet, og to av ti så sent som samme dag. Manglende planlegging gjør at de som bestiller i siste liten går glipp av gode hotelltilbud.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tallene, som er basert på bookinger gjort på nettet, viser at en majoritet av nordmenn bestiller hotell i siste liten i sommerperioden. De som er dårligst til å planlegge sitt hotellbehov er overraskende nok barnefamilier – en fjerdedel bestiller hotellrom samme dag som de trenger rommet.

Anbefaler tidligere bestilling

– Vi anbefaler at våre kunder bestiller så tidlig som mulig slik at de får best mulig pris. Jo tidligere du bestiller, desto bedre blir prisen, og du kan bestille både via mobilen og nettsiden. For barnefamilier er det også viktig å være tidlig ute fordi familierommene blir raskt utsolgt, sier Axel Huus i Scandic.

Bestilling av hotellrom på nett skiller seg ut fra bookinger i reiselivsbransjen for øvrig, spesielt når det gjelder utenlandsturer. For de som bestiller charterturer på sommeren bestiller sine reiser opptil ett år i forveien.

Om statistikken

Statistikken viser at 60 prosent av Scandic sine gjester booker hotell samme uken som de trenger rommet. 21 prosent av gjestene og 24 prosent av barnefamilier booker hotellrom samme dag som. Målingen bygger på bestillingsstatistikken fra perioden 20.juni til 19.august 2012.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS