Sauda Fjordhotell

Sauda Fjordhotell åpnes, etablerer Unique Hotels

Ærverdige Sauda Fjordhotell på Saudasjøen er solgt til Jan Reidar Jørgensen og Jens Brokmann. I oktober nyåpnes hotellet. Samtidig etableres Unique Hotels. Sauda Fjordhotell, som er et meget spesielt trehotell, ble åpnet i 1914 av Stavanger Turistforening. Det betyr at det er duket for 100-årsjubileum neste år.

Publisert

Sauda Fjordhotell.

Jens Brokmann eier og driver Best Western Raftevold`s Hotel sammen med samboer Petra Wieth. Hotellellet ligger like inntil Hornindalsvatnet, Europas dypeste innsjø. Dette hotellet ble etablert i 1867.

Unique Hotels

Nå skal de drive to ærverdige hoteller, som skal markedsføres som Unique Hotels. Begge hotellene har en betydningsfull historie og er godt innarbeidet i markedet. Brandet Unique Hotels vil tydeliggjør hotellets stil og gjestefrihet på unike beliggenheter.

– Nå er vi i startfasen for Unique Hotels, sier Brokman, som samtidig bekrefter at det er flere hoteller som kan være aktuelle i kjeden på sikt, og at flere aktører har kontaktet ham om både drift og managementavtaler.

Tenke nytt

Det har vært mye negativ fokus på distriktshoteller de siste årene, og dette er noe som motiverer Brokmann til å tenke helt nytt.

– Det er veldig mange som ikke ønsker å bo på nye moderne hoteller – uten sjarm og personlighet, og jeg er overbevist om at lønnsomhet også kan skapes på odde destinasjoner, sier Brokman.

Gjestfrihet

Snart etableres et nytt driftsselskap for Sauda Fjordhotell. Hotellet åpner igjen 1. oktober etter renovering, og hotellets søkelys vil være det gode livet på hotellet, kortreist mat og gjestfrihet med stil.

– Vi skal spesialisere oss på kurs og konferanse der en kursleder kan være sin egen sjef over hele hotellet, i tillegg til å være det naturlige valget for forretningsreisende, turister og ikke minst være et lokalt samfunnshotell. Vi er sikre på at tradisjonelle hoteller er laget for fremtiden når vi klarer å tilpasse oss og bygge på nye ideer, og samtidig er gode på drift og salg, sier Brokmann.

Lang fartstid

Brokmann (32) har fartstid i hotellbransjen fra Tyskland, Sveits og Norge siden 1996, og er udannet kokk og servitør. Han har også vært hotelldirektør og driftssjef for flere hoteller i Norge, deriblant i Horten, Sunndalsøra og Gardermoen for Norlandia Hotel Group – før han overtok på Best Western Raftevold`s Hotel.

Samboer Petra Wieth er også utdannet kokk med internasjonal fartstid, og har blant annet arbeidet for Nordic Choice Hotels og First Hotels i Norge.

Powered by Labrador CMS