streetfood7

Norges beste gategriller skal kåres

Små, tøffe og godt krydrede retter som gjerne kunne vært solgt over disk rundt i verden har funnet veien til de norske grillene denne sommeren. Nå ønsker MatPrat å finne ut av hvem som lager den beste gatematen, og inviterer til Street Food-konkurranse.

Publisert

Bjørn Tore Teigen, tidligere verdensmester i BBQ, forteller at streetfood-trenden sakte men sikkert har gjort seg gjeldende over hele verden. Han påpeker at streetfood har eksistert i flere tusen år, men at det først i de siste årene har blitt en trend for folk som lager maten selv. Teigen er spent på hvordan nivået er på de norske grillerne.

– Vi arrangerer en egen Street Food-konkurranse under Grill-NM 10. august. For å kunne delta har man enten vunnet en egen konkurranse på en av Street Food-festene våre denne sommeren, eller så har man presentert en lekker rett på MatPrat.no.

Krydret og enkel trend

Teigen forteller at gatematen tradisjonelt sett har vært lokalt forankret med tanke på både krydder og råvarer. Når det de siste årene har blitt arrangert streetfood-fester i London og New York har de gjerne vært mer internasjonale. Teigen synes at dette er noe av det mest spennende med streetfood.

– Når folk flest skal lage streetfood kan vi få servert mat fra hele verden, og i det siste har man sett eksempler på krysning av for eksempel mexicansk og koreansk mat. Så lenge maten er enkel å spise og enkel å servere, er det Streetfood, sier Teigen som er veldig spent på hva vi får servert under finalen i Street Food 10. august.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS