Anne Haugstad kitchen table

Klar med første Kitchen & Table

Fredag åpner Norges første Kitchen & Table-restaurant, på Clarion i Stavanger. Kjøkkensjef Anne Haugstad og kollegene brukte Gladmat til å markedsføre åpningen.

Publisert

Kjøkkensjef Anne Haugstad gleder seg til å komme igang med Norges første Kitchen & Table-restaurant. (Foto: Georg Mathisen)

– Både omsetningen og responsen har vært over all forventning, sier Haugstad. Årets Gladmat i Stavanger ble en travel forestilling i strålende vær, der Kitchen & Table gikk til topps på mobilapp-brukernes avstemning om beste stand, og også fikk terningkast 6 av Stavanger Aftenblad for Gladmat-retten sin.

– Men hos oss blir det travelt en uke til, konstaterer kjøkkensjefen.

Sammen med Samuelsson

Fredag åpner nemlig Kitchen & Table på Clarion Hotel Stavanger. Det er Norges første, men konseptet skal rulles ut på alle Clarion-hotellene i landet. I Sverige har kjeden allerede åpnet seks restauranter.

Marcus Samuelsson.

Restaurantkjeden er et samarbeid mellom den svenske kjendiskokken Marcus Samuelsson og Clarion-hotellene. Samuelsson er kanskje best kjent for å ha laget mat i Det Hvite Hus ved flere anledninger.

– Han er nok enda bedre kjent i Sverige enn i Norge, innrømmer Anne Haugstad. Men besøket på Gladmat gjorde sitt til å gjøre Samuelsson enda bedre kjent, i hvert fall i Stavanger.

Fun Dining

Det er smaken av Manhattan med norske råvarer som er konseptet for Kitchen & Table. I alt kommer kjeden på 19 Clarion-hoteller. – Kristiansand og Arendal er de neste som åpner, forteller Anne Haugstad.

Hun beskriver konseptet som «Fun Dining». Det er også navnet på radiokanalen som spilles på restaurantene. – Vi skal skape «community»-følelsen og være et samlingspunkt, sier hun, og setter seg ved langbordet som flyttes fra Gladmat-teltet til restauranten før den åpner. – Alle restaurantene får et slikt bord, forteller Haugstad.

Hun og kollegene på Clarion i Stavanger gleder seg veldig til å komme igang. –Vi har veldig mye f&b på Clarion-hotellene, men à la carte-tilbudet er det som har vært minst prioritert. Nå får vi en mulighet til å satse på dette, sier kjøkkensjefen.

Powered by Labrador CMS