Gotland COLOURBOX1165780

Gotland – Sveriges spisskammers

Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men regnes også som et mekka for de som setter pris på gastronomiske opplevelser. Øya, som også går under kallenavnet «Hotland» på grunn av sitt gunstige klima, er utnevnt til Sveriges Matlandethovedstad 2013, i konkurranse med sju andre byer.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Utvid din kulinariske horisont – spa opp sesongens grønnsaker, smak på kongelige poteter, begi deg ut på trøffelsafari og nyt et gourmetmåltid i unike omgivelser.

Gotland er mat

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

«Gotland er mat»!

Slik oppsummerer juryen i svenske «Exportrådet» sin begrunnelse for hvorfor Gotland har blitt tildelt utmerkelsen «Matlandethovedstad 2013». Lokale produsenter som leverer råvarer til noen av verdens beste restauranter gjør Gotland til et bugnende koldtbord med noe for enhver smak.

På øya finner du Visby, Gotlands eneste by, som med sitt middelalderske sentrum er en labyrint av koselige bistroer med nattklubber, puber og restauranter av ypperste klasse.

Nordmenn finner Gotland

Asparges fra Gotland.

Stadig flere nordmenn oppdager Gotland. Øya opplevde norsk besøksrekord i 2012 – antall norske besøkende økte med hele 44,5 prosent.

Gotlandsflyg åpnet i fjor direkteflyvninger fra Norge og kan allerede melde at det er stor rift om billettene til den populære øya. Dermed er forventningene til denne sommersesongen store.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS