Hjort

Enklere omsetning av hjortekjøtt

Kjøtt av elg og hjort fra norsk natur er noe av det ypperste Norge kan framby for lokale gjester og tilreisende. Tilgangen av ferskt hjorteviltkjøtt har ofte vært begrenset og omstendelig, men nå er omsetningsmulighetene betydelig forenklet.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Norske kjøkken ønsker å servere næringsrik, ren og velsmakende mat basert på norske råvarer. Gjerne skal det være kortreist mat med tradisjoner.

Skogbrukets Kursinstitutt (Skogkurs) har, sammen med Norges Skogeierforbund, inngått et samarbeid med Mattilsynet.

Etter endringene i Hygienepakken og nye forskrifter om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt (elg, hjort, villrein og rådyr), har vi utarbeidet egen bransjestandard og kursopplegg for feltkontrollører.

Hoteller og restauranter

- Ordningen går nå på at en erfaren og utdannet person på jaktlaget kan kontrollere og avgi erklæring på jaktlagets hjorteviltkjøtt, når dyret er fritt for sykdom og skade og kjøttet er hygienisk slaktet og lagret. Kjøttet kan da omsettes direkte til hotell og restauranter som hele dyr eller grovparterte deler, opplyser Gunnar Olav Hårstad, som er fagsjef flerbruk og vilt i Skogbrukets Kursinstitutt (Skogkurs).

Målet med den nye ordningen er å få omsetning av hjorteviltkjøtt inn i lovlige og oversiktlige former. Det sikrer en god kvalitet på kjøttet og en direkte kontakt mellom jaktlaget og serveringsstedet. Kortreist mat med lokal tilknytning er i dag høyt verdsatt.

3600 feltkontrollører

- I løpet av de tre siste årene har Skogkurs arrangert 160 kurs rundt om i hele landet. Om lag 3600 feltkontrollører er utdannet og gitt kontrollmyndighet, melder Hårstad.

Jaktlagene er innstilt på å omsette betydelige mengder viltkjøtt til hoteller og restauranter. Hjorteviltkjøtt er av verdens aller beste matråvarer og det bør ivaretas, omsettes og serveres på beste måte.

Les mer på Feltkontroll.skogkurs.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS