Oyvind_B_Dalelv Foto NKL

Drømmen om egen restaurant

Flere av landets dyktigste kokker har fått faglig videreutvikling gjennom midler fra Hans R. Larsens legat. Nå kan du søke. Blant tidligere stipendmottakere nevner vi Lise Finckenhagen, Lars Lian, Odd Ivar Solvold og Øyvind Bøe Dalelv.

Publisert

Øyvind Bøe Dalelv har tidligere fått stipend fra Hans R. Larsens legat. (Foto: Tom Haga)

Legatet gir stipend til mat- og drikkefaglig videreutvikling, og støtte i forbindelse med praksisplasser for unge kokker og servitører. Legatet tilgodeser spesielt søknader som gir faglig kompetanseutvikling for utøveren og samtidig innebærer fornyelse for bransjen.

Legatet gir også stipend til utøvere som ønsker drikkefaglig videreutdanning. De fleste stipendmottakerne er yngre, dyktige yrkesutøvere med sterk yrkesfaglig idealisme og motivasjon.

Her er utdrag av rapport fra en som mottok legat i 2012:

«Jeg hadde to fantastiske måneder på Restaurant Millennium i San Francisco. Oppholdet åpnet en helt ny verden for meg innen mat og gastronomi, og jeg har veldig lyst til å jobbe der igjen. Det var virkelig en opplevelse for livet og noe jeg kommer til å ha bruk for, både privat og i min kokkekarriere. Drømmen om å åpne en restaurant i samme stil som Millennium brenner videre, og jeg håper den en gang blir sann! Tusen hjertelig takk for støtten jeg fikk av dere, uten den hadde ikke dette vært mulig for meg».

Søknadsfrist er 1. oktober. Tildeling skjer samme høst.

Les mer på Nhoreiseliv.no/hrl-legat

NHO Reiseliv

NHO Reiseliv er den største interesseorganisasjonen for reiselivet i Norge. Organisasjonens over 2.500 medlemsbedrifter omsetter for rundt 30 milliarder kroner årlig og har 55 000 ansatte. Medlemsbedriftene utgjør alt fra de største hotellkjedene til restauranter, destinasjonsselskaper og opplevelsesbedrifter. NHO Reiseliv har hovedkontor i Oslo, er representert ved NHOs 15 regionkontor, og er den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for norske reiselivsbedrifter.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS