The Thief Stordalen Majewski Innerå (4)
The Thief Stordalen Majewski Innerå (4)

Ønsker velkommen til luksus på The Thief

Onsdag åpnet Nordic Choice Hotels nye prestisjehotell, The Thief på Tjuvholmen, dørene for de første gjestene. Et annerledes, frekt og tidløst elegant hotell, lover Petter A. Stordalen, som er storfornøyd med den energien samtlige ansatte har hatt i oppstartsfasen.

Publisert

Ønsker velkommen til The Thief: Fra venstre Cecilia Ericson, Katerina Micallef, Helene Strømme, Stine Sande Stensrud og Annika Peders. (Foto: Morten Holt)

– Vi har utvilsomt funnet de rette folka som skal være med å drive dette fantastiske hotellet videre. Et slikt hotell blir ikke bra uten de rette ansatte på plass. Det er viktig å få hotellmaskineriet i gang med en gang. Med de personene vi har fått på laget på dette hotellet, er The Thief sikret en god fremtid, sier Petter A. Stordalen.

Stjeler gjestene bort fra hverdagen

«Lyssky aktiviteter, forbrytelser og forlystelser. For 300 år siden regjerte tyvene Tjuvholmen. I dag har kunst, arkitektur og gastronomi i verdensklasse tatt over åstedet. Nå er det Tjuvholmen som stjeler sine besøkende – bort fra hverdagen, inn i en verden av nye inntrykk. Det er den perfekte forbrytelse. Nyt den!» står det å lese på nettsiden til hotellet, som ligger på Tjuvholmen utenfor Aker Brygge i Oslo.

Kunst- og designhotell med internasjonal standard

"

Viktig trekløver for The Thief, fra venstre Petter A. Stordalen, hotelldirektør Marcus Majewski og kjøkkensjef på Fru K, Kari Innerå. (Foto: Morten Holt)

Fjordbyen Oslo har omsider fått et hotell i vannkanten og Norge et kunst- og designhotell med internasjonal standard. Med sitt løfte om å stjele gjestene vekk fra hverdagen, har The Thief allerede rukket å markere seg i reiselivsbransjen verden over.

Marcus Majewski er leder for Norges nye luksushotell på Tjuvholmen. (Foto: Morten Holt)

– La teppet gå opp! Vårt hotell er som et teater. Her, i vannkanten, med kunst fra hele verden som kulisse, skal nye gjester ha sine unike opplevelser hver dag. Vi gleder oss til å fylle hele dette fantastiske huset med liv. For The Thief skal aldri stå stille, men overraske hver eneste som sjekker inn, sier Marcus Majewski, som er Thief Executive Officer (hotelldirektør) på hotellet.

«Det har gått 113 år siden et hotell av dette kaliberet åpnet i Oslo. Allerede før åpningen har THE THIEF markert seg internasjonalt, omtalt som ett av årets mest lovende nye hoteller av blant annet The Independent og CNN. Hotellet på Tjuvholmen er også medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels. En posisjon som forplikter», heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

– En attraktiv destinasjon

Fra resepsjons- og lobbyområdet på The Thief. (Foto: Morten Holt)

Hotellet ligger på Tjuvholmen med Oslofjorden og det nye Astrup Fearnley-museet som nærmeste naboer. Sju verker fra museet er lånt ut til hotellet.

Med sine 119 rom og suiter med fjordutsikt, og en helt spesiell The Oslo Suite av Sir Peter Blake, er The Thief et eksklusivt hotell for gjester som ønsker noe mer enn bare en seng å sove.

Sune Nordgren har bidratt til at The Thief byr på kunst i særklasse. Her foran et bilde av musikeren Bryan Ferry, kjent som frontfigur i Roxy Music. (Foto: Morten Holt)

– Med The Thief ønsker vi å gjøre Oslo mer attraktiv som destinasjon. Som kunst- livsstilhotell har det allerede blitt en destinasjon i seg selv. Jeg har gledet meg mer enn en guttunge til julaften. For nå åpner vi en liten pandoras kunsteske, en skatt til hele Oslo og alle som har ønsket seg noe mer av norsk reiseliv, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, som samtidig legger til at The Thief nok aldri vil bli noen gullgruve for hotellkonsernet.

– Nei, denne gangen har vi laget et hotell utenom det vanlige, noe helt spesielt, og latt kalkulatoren ligge langt unna.

Les også: Innerå kjøkkensjef på Fru K på The Thief

Kreativt og kunstferdig samarbeid

"

Petter A. Stordalen sammen med Sune Nordgren. (Foto: Morten Holt)

Allerede fra prosjekteringsfasen, har hotellet engasjert anerkjente kulturpersonligheter for å kuratere de ulike kunstuttrykkene. Sune Nordgren, tidligere leder for Nasjonalmuseet, har håndplukket bilder, skulpturer og videokunst fra blant andre Richard Prince, Julian Opie, Charlotte Thiis-Evensen og Kjell Nupen. Hotellet er også medlem av Art Hotels i tillegg til Design Hotels.

Petter A. Stordalen sammen med The Thiefs hotellhund Thelma. (Foto: Morten Holt)

Interiørdesigner Anemone Wille Våge har mikset internasjonale designstorheter og norske talenter. – Jeg fikk i oppgave å skape et hotell i klassisk moderne stil, sier hun.

Supergruppen Apparatjik, med Magne Furuholmen i spissen, har sørget for musikkopplevelsene, og spesialdesignet en egen suite. Til sammen har over 50 norske gründere bidratt med kunst, kultur, mote, mat og drikke for å skape et hotell Oslo aldri har sett før.

Som gjest på Norges nye luksushotell får du også møte Norges første hotellhund, Thelma! Thelma er hotellets VID (Very Important Dog). Hotellet byr på egen VID-pakke for gjester med firbeinte venner.

Eksklusiv toppsuite

Fra ett av badene på The Thief. (Foto: Zynka)

Beliggende mellom det ikoniske Astrup Fearnley-museet, kanalene på Tjuvholmen og Oslofjorden, like utenfor Aker Brygge, har de fleste av de 119 rommene utsikt utover fjorden.

Saken fortsetter under bildet

The Oslo Suite, den mest eksklusive suiten på det nye hotellet i Oslo. (Foto: Zynka)

Du finner rom i fem kategorier. Det mest eksklusive, The Oslo Suite, er en toppsuite med utsikt fra en privat terrasse. I alle rom står komfort i høysetet. Laveste rom pris er knappe 1700 kroner.

Saken fortsetter under bildet

Fra The Oslo Suite på The Thief er det utsikt mot Oslofjorden og Ekeberg. (Foto: Morten Holt)

Alle rommene er særdeles godt utstyrt, og du finner sågar en liten "minibutikk" på rommene. Fortvil ikke om du har glemt skjorta, strømpene eller sokkene. Du kan få kjøpt det på rommet!

Saken fortsetter under bildet

En liten butikk på rommet! (Foto: Morten Holt)

Skapene på rommene er trukket med skinn, og når du åpner dem finner du et spesielt interiør - der fargene turkis, oransje og gul går igjen. Svart, grått, hvitt og gull går også igjen på alle rom, men i The Oslo Suite er også sølv tatt i bruk. Suiten er inspirert av beliggenheten - like ved sjøen.

Saken fortsetter under bildet

Fra et av rommene på The Thief. Det er i hvert fall ikke manko på puter på rommet! Ni for å være nøyaktig. På sengen ligger også et pledd fra Røros. (Foto: Morten Holt)

«Alle rom har skreddersydde løsninger og originale detaljer som skaper en intim og personlig atmosfære», heter det på nettsiden til The Thief.

Les også: Blir sjef for The Thief på Tjuvholmen

Les også: The Thief er Stordalens nye prosjekt

Les også: Håndplukket til Design Hotels

Les også: The Thief og Astrup Fearnley samarbeider

Les også: Rom for alle

Les også: Utstilling og auksjonsåpning på Tjuvholmen

Les også: Kari Innerå er kjøkkensjef på The Thief

The Thief

"

The Thief åpnet onsdag 9. januar 2013. (Foto: Knut Ramstad)

* The Thief ligger på Tjuvholmen, Oslos kunst- og forretningsdistrikt.

* Hotellet blir det eneste i Oslo som har direkte sjøadgang og med egen brygge.

* Blant hotellets naboer er det anerkjente Astrup Fearnley-museet, Stolper + Friends, Galleri Gerhardsen og Gerner Oslo, Galleri Brandstrup og Pushwagner Gallery.

Fakta om hotellet fortsetter under bildet

"

Fra resepsjonsområdet på The Thief. (Foto: Morten Holt)

* Hotellets kjøkken blir åpent døgnet rundt, og restauranten heter Fru K. Kari Innerå er kjøkkensjef

* Spa-anlegget som åpner januar 2014, er på 750 kvadratmeter, og inkluderer svømmebasseng og treningsfasiliteter.

* Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter og består av 119 rom der alle har fransk balkong.

* Toppsuiten The Oslo Suite på 160 kvadratmeter i sjuende etasje har egen takterrasse med panoramautsikt.

* Møteromsavdelingen består av tre Executive Boardrooms og to møterom for opptil 50 personer med mulighet for private dining.

* The Thief inngår i samme portefølje (Nordic Hotels & Resorts), som blant annet Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre).

Les om det nye hotellet på Thethief.com

Les mye mer om The Thief i årets første magasinutgave av Horeca

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"