Bagatelle1

Lie og Johansson tilbake til Bagatelle

Robert Lie har forlatt Grefsenkollen og Niklas Johansson forlater Norges eneste tostjerners restaurant i Guide Michedlin, Maaemo. I løpet av våren overtar duoen ledelsen på Bagatelle. Begge har flere års fartstid på den anerkjente restauranten under Eyvind Hellstrøm ledelse.

Publisert

Robert Lie har forlatt Grefsenkollen og er klar for Bagatelle igjen.

Niklas Johansson, som tidligere var restaurantsjef på Bagatelle, har den siste tiden vært involvert i Maaemo, restauranten som føk rett inn med to stjerner i Guide Michelin i fjor.

Robert Lie har den siste tiden arbeidet som daglig leder og vinansvarlig på Grefsenkollen. Han er også kjent som Dagbladets vinekspert.

Ikke noen "svung"

Etter at Eyvind Hellstrøm etter 27 år forlot Norges mest kjente restaurant etter uenigheter med eier Christen Sveaas, har flere vært på Bagatelle-banen, uten at det har skapt den gode gamle Bagatelle-stemningen. Likevel klarte restauranten å få tilbake den ene stjernen i Guide Michelin da det ble delt ut stjerner våren 2012.

Nå håper bransjefolk at Bagatelle kan løftes til nye – eller i hvert fall til gamle høyder. Robert Lie og Niklas Johansson over ledelsen av restauranten i løpet av våren. Begge har mange års fartstid fra Bagatelles storhetstid, og har som ledere de siste årene vært med på å bygge opp henholdsvis Grefsenkollen og Maaemo.

Allan Poulsen ny kjøkkensjef

" Etter at Hellstrøm sluttet, valgte også hele staben på Bagatelle å trekke seg, og i tiden etterpå viste det seg å være vanskelig å rekruttere norske ledere til den anerkjente restauranten. Det var derfor utenlandske, og i første rekke svenske ledere, som tok styringen på Bagatelle - før det nå igjen er nordmenn som styrer restauranten.

"

Allan Poulsen (31) er ansatt som ny kjøkkensjef på Bagatelle. Han kommer fra stillingen som kjøkkensjef på Nimb Louise i Tivoli i København, som nylig stengte dørene

Les hva Nils Are Økland i Vinforum mener om Bagatelle-situasjonen her

Kan bli eierforandringer

Hva så med eiersituasjonen?

Ryktene går.

Ryktene går så langt at selv Eyvind Hellstrøm igjen er nevnt.

– Sveaas vil fortsatt være hovedeier, men det er en mulighet for at vi også kan komme inn på eiersiden etter hvert, uttaler Robert Lie.

"

For eier Sveeas krangler nemlig om Bagatelle-husleien. Bygdøy Allé 3 AS (Helling Holding AS) har tatt ut stevning mot Christen Sveeas' restaurant Bagatelle i Oslo fordi Christen Sveaas' restaurantselskap nekter å akseptere husleieøkningen som gårdeieren krever. Nå møtes partene i Oslo tingrett.

Les mer om stevningen på Dn.no

Eiersituasjonen i dag

Restaurantselskapet AS Bagatelle eies 100 prosent av investor og milliardær Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos AS. Bagatelle åpnet igjen i januar 2011 etter en omfattende ombygging siden den stengte i desember 2009 etter at kjøkkensjef Eyvind Hellstrøm sa opp jobben.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS