IGW-bondelagskokken-Bodil-F

Bodil ved Gloppen Hotell ”Årets Bondelagskokk 2013-14”

Med kåringen følger et stipend på 100.000 kroner som Bodil vil bruke til å utvikle en egen kokebok med lokale råvarer. – Jeg vil også ta med gode gamle tradisjonsoppskrifter og ikke minst dele mine oppskrifter med en egen vri, opplyser Bodil Fjellestad som er kjøkkensjef ved Gloppen Hotell i Sandane i Nordfjord.

Publisert

Hun skal også besøke bønder i lokalområdet der hun jobber for å ta bilder og se på råvarene de produserer. – Arbeidet er så smått i gang, sier Bodil. - Målet er å ha kokeboken klar er i 2014, slik at jeg får med meg alle sesongene her i Gloppen, sier hun.

Det var under åpningen av den norske standen under Grüne Woche i Berlin at prisen ble delt ut av Mat- og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum og leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke, under åpningen av den norske standen.

Bodil Fjellestad har med seg Gloppenhjort, lokale bringebær og eplesaft fra Fjordane Gardspresseri på Sandane, som hun serverer som smaksprøver under åpningen av Grüne Woche for å markere at hun er kåret til ”Årets Bondelagskokk”. – Dette er fantastisk kjekt!

I tillegg har hun med lokal røkelaks og hjortepølse som skal serveres utover i uken. - Jeg liker å være en representant for både Gloppen Hotell, Sandane og regionen, for uten samarbeid klarer vi ingenting, sier Bodil Fjellestad. Det er NCE Culinology og Måltidets Hus som koordinerer deltakerne fra Fjord Norge. Fra Sogn og Fjordane deltar også Kystvilt, Ciderhuset Balholm og Øystein Underdal AS/Undredal Geitost engros og detalj.

Fakta om Grüne Woche: • Har 400-500.000 besøkende hvert år• Utstillingen har 26 haller (tilsvarer 25 fotballbaner)• Norges stand er på 365 kvm og vi deltar for 26. gang• Blir arrangert for 78. gang, og er et internasjonalt samlingspunkt for mat og landbruk. I tillegg har hotell- og restaurantnæringene stort utbytte av å delta som en del av reiselivsnæringen.

Powered by Labrador CMS