Popup Sirha

Ba om norsk laks og kveite til pop-up restaurant i Lyon

40 masterstudenter fra prestisjeskolen Institut Paul Bocuse hadde som prosjekt å levere en pop-up restaurant på Sirhamessen under Bocuse d’Or i Lyon tidligere denne uka. De ønsket seg norsk Salma og Sterlingkveite på menyen.

Publisert

- Selvsagt har vi lagt til rette for at restauranten kan servere Sterlingkveite fra Hjelmeland og Salmalaks fra Bremnes. Vi har også bidratt med en del bilder og illustrasjoner som er i bruk på restauranten, opplyser Jørn Snorre Andersen, som er prosjektleder for den norske nettverksarenaen NCE Culinology/Måltidets Hus under Sirhamessen.

- Vi er stolte over at de dyktige innovatørene og matfolkene på Frankrikes beste hotellfag- og kokkeskole legger merke til våre produkter, sier Magnus Skretting i Sterling White Halibut og Eidis Biehler i Salma France.

Nyttig samarbeid

Dette er et eksempel på det nye samarbeidet mellom den gjeveste kokkeutdanningen i Frankrike Institut Paul Bocuse og Gastronomisk Institutt og Universitetet i Stavanger. Det var sommeren 2011 at samarbeidet så smått begynte med en studentutveksling i tre uker. Erfaringene var så gode at kontaktene er videreutviklet på mange nivåer.

- Masterstudentene fra Institut Paul Bocuse ønsket seg norsk sjømat på menyen, og det har de fått. Vi har sørget for å levere både Sterlingkveite og Salma, og vi har også bidratt med praktisk hjelp, forteller Leif André Pedersen, daglig leder ved Gastronomisk Institutt.

Prestisjetung kokke- og hotellfagskole

Flere av veggene i det norske rommet er dekket av bilder fra av Lysefjorden i Norge, så man får virkelig en følelse av å være ved en fjord når man går til bords. Institut Paul Bocuse er en av verdens mest prestisjetunge kokke- og hotellfagskoler, og er en svært internasjonal skole. Paul Bocuse mener at å dele og videreformidle god smak er sentralt, og det er noe studentene ved skolen jobber mye med. Samtidig søker de innovasjon og nyskaping for faget.

- For oss er dette samarbeidet veldig spennende, og blir veldig konkret og tydelig med dette prosjektet. Vi ser frem til å få 9 studenter fra denne prestisjeskolen til Stavanger, og ser dette som starten på et langsiktig og spennende samarbeid mellom våre to byer, sier varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS