MichelinGuidenLogo

112-årsjubileum for Guide Michelin i dag

I dag kan Guide Michelin feire 112-årsjubileum. Verdens kanskje aller mest kjente restaurantguide ble utgitt for første gang 24. januar 1900.

Publisert

I begynnelsen dominerte bilverksteder, bensinstasjoner og overnattingssteder guiden, men etter hver fokuserte den mer på restauranter og hoteller.

Guiden gir fra én til tre stjerner til restauranter, serveringssteder og hoteller som har gjort seg fortjent til det.

Tre Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er "verdt å reise til"

To Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er "verdt å ta en omvei for"

En Michelin-stjerne gis til en restaurant som er "veldig god i sin kategori"

Norske stjerner

I fjor føk Restaurant Maaemo i Bjørvika i Oslo like godt inn i den anerkjente guiden med to Michelin-stjerner i samme slengen, og var med den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som gikk direkte inn i guiden med to stjerner.

I tillegg fikk Statholdergaarden, Bagatelle og Restaurant Oscarsgate en stjerne hver. Sistnevnte restaurant eksisterer ikke mer.

Les mer om de norske restaurantene som fikk Michelin-stjerner i 2012 her

Snart nytt dryss

Neste stjernedryss i Norge skjer normalt i slutten av februar/begynnelsen av mars, og det blir spennende å se om Feinschmecker klarer å ta tilbake sin stjerne og om noen nye norske restauranter blir å finne på stjernelisten.

Det har vært en del debatt om guiden i Norge siden den bare tar for seg hovedstadsrestauranter i Norge.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS