Bagatelle Johansson Poulsen Lie (1)

Trekløver inn i ny Bagatelle-æra

Dette er trekløveret som skal lede Bagatelle inn i en ny æra. Like etter påske gjenåpnes restauranten i Bygdøy Allé med nye drivere og ny kjøkkensjef.

Publisert

Assisterende daglig leder Niklas Johansson (fra venstre), kjøkkensjef Allan Poulsen og daglig leder Robert Lie er den nye ledertrioen når Bagatelle gjenåpnes med nye drivere etter påske. (Foto: Morten Holt)

Det blir en skandinavisk restaurant av format som gjenåpnes like etter påske. De tre er norske Robert Lie, svenske Niklas Johansson og danske Allan Poulsen.

Både Lie og Johansson har tidligere arbeidet på Bagatelle – da Eyvind Hellstrøm ledet restauranten, mens Poulsen regnes som en av Danmarks beste kokker.

Bagatelle (nærmest) og Lille B i Bygdøy Allé får nye drivere etter påske. (Foto: Morten Holt)

Både Bagatelle (en stjerne i Guide Michelin) og søsterrestauranten og nabo Lille B (Bib Gourmand i Guide Michelin) holder fortsatt åpent med de tidligere driverne, og Lie og Johansson forteller til Horeca at de to stedene stenges til påske for en liten oppgradering. Begge åpnes igjen noen dager etter høytiden, i begynnelsen av april.

Robert Lie

Robert Lie, som blir daglig leder for «nye» Bagatelle, er utdannet vinkelner fra Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Han kommer fra stillingen daglig leder og vinansvarlig på Grefsenkollen. Han er også kjent som Dagbladets vinekspert.

Lie var vinansvarlig på Bagatelle i fire år frem til 2008.

Niklas Johansson

Niklas Johansson, som blir assisterende daglig leder, har også fire års fartstid på Bagatelle. Han sluttet samtidig som Eyvind Hellstrøm ga seg, i desember 2009.

Johansson var da restaurantsjef på Bagatelle. Etterpå har han vært restaurantsjef på Norges nye tostjerners Michelin-restaurant Maaemo, men han sluttet i stillingen før jul i fjor.

Allan Poulsen

Allan Poulsen kommer fra stillingen som kjøkkensjef på Nimb Louise i Tivoli i København, som nylig stengte dørene.

Før den tid var han kjøkkensjef på Henne Kirkeby Kro, som i 2011 ble kåret til Nordens beste restaurant (Nordic Prize 2011).

Poulsen har tidligere vært kaptein på det danske kokkelandslaget, og ble kårets til Årets Kokk i Danmark i 2008. Han blir kjøkkensjef på «nye» Bagatelle. Han får med seg en annen danske, Thomas Haldrup, som assisterende kjøkkensjef.

Les mer i en tidligere publisert sak på Horecanytt.no

Du kan lese mye mer om trioen og Bagatelles fremtid i det neste nummeret av Horeca, nummer 2 2013, som har utgivelse like før påske.

Bli abonnent på Horeca her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS