Rica Holberg mørkt øl (4)

Rica Holberg satser på øl

Etter at Bar Bierget på Rica Holberg Hotel satset på øl, ble omsetningen tredoblet. – Vi er nok det hotellet i Norden med flest forskjellige øltyper på barkartet, sier Tommy Bratseth. Bratseth kom til Rica Holberg Hotel som ny F&B Manager for to år siden. Siden har han laget furore i baren. Den er døpt om, det satses på øl fra mikrobryggerier i både Norge og utlandet og utradisjonelle brennevinstyper du vanligvis ikke får kjøpt i hotellbarer.

Publisert

Tommy Bratseth serverer noen av øltypene i Bar Bierget på Rica Holberg i Oslo. (Forto: Morten Holt)

– Det har gitt resultater. Omsetningen i baren økte med 200 prosent fra 2010 til 2011/2012 – til godt over halvmillionen, sier Bratseth, som kom til Rica Holberg etter en treårsperiode som kjøkkensjef på Rica Victoria Hotel.

32-åringen, som opprinnelig kommer fra Lillehammer, har ellers fartstid som både kokk, soussjef og kjøkkensjef både i Oslo, Trondheim og i hjembyen.

Slutt med «gult skvip»

Det selges mye mørkt øl i Bar Bierget, sier F&B Manager på Rica Holberg, Tommy Bratseth. (Foto: Morten Holt)

Da Tommy Bratseth kom til Rica Holberg i 2010 kunne den utdannede kokken ikke så mye om øl.

– Jeg hadde vel ikke noe annet forhold til øl enn de fleste andre nordmenn. Var en av dem som bare drakk «gult skvip»! Men etter at jeg begynte her, tok kontakt på Twitter for tips om gode øl som kunne utvikle baren, og deretter kom i kontakt med de rette personene i bryggeri-Norge, har jeg fått sansen for de mange spennende øltypene som produseres. Det har gått så langt at jeg nå brygger eget øl sammen med kameraten Bjørn Harald Færøvik. Vi kaller oss Nils Hansen, sier Bratseth, mens han skjenker et glass med bekksvart øl fra Nøgne Ø i Grimstad.

Og det er mye å velge imellom i Bar Bierget: Stout, bitter, saison, imperial brown ale, witbier, pale ale eller India pale ale for å nevne noen. Alle har sitt særpreg og spesielle karakter.

Inngangspartiet på Rica Holberg i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Ølekspert

Samtidig viser han frem dagens nykomlinger i baren, Red Horizon, 2. og 3. edition fra Nøgne Ø, og tar frem en av sine mange personlige favoritter, en Dog A Imperial Stout (15,1 %) fra BrewDog (Skottland) fra barhyllen. 239 kroner flaska takk…

– Den er spesielt dyr, men generelt sett koster mikrobrygg stort sett litt mer, men så smaker det da også mye mer, sier han, og oppfordrer heller til å drikke mindre mengder, og velge et alternativ med mer smak.

Foruten nevnte Nøgne Ø og BrewDog, finner vi blant annet øl fra Mikkeller (Danmark), Brooklyn Brewery (USA), Ægir (Flåm i Sogn og Fjordane) og andre norske mikrobryggerier i baren.

27 øltyper

Rica Holberg og Bar Bierget satser på øl. (Foto: Morten Holt)

Han kan velge og vrake i 27 forskjellige øltyper i barhylla, og Bratseth legger til at Bar Bierget skal lansere nye norske øl hver måned i 2013.

– Etter det jeg vet, er det ikke noe hotell i Skandinavia som kan by på så mange forskjellige ølsorter. Jeg tror du må helt til Belgia for å finne noe tilsvarende i en hotellbar, sier Bratseth, og forteller engasjert videre om det som står i hylla.

Les resten av saken og se flere bilder i Horeca nummer 2013

Se ellers hva du kan lese i Horeca nummer 1 2013 her

Bli abonnent på Horeca her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS