Fleischer`s Hotel vinter1

Nytt liv på Fleischer’s Hotel

Da Nils Overå nylig trådte inn pensjonistenes rekker, hadde han vært ansatt på ærverdige Fleischer’s Hotel i 38 år – mange av dem som kjøkkensjef. Nå er ledelsen på hotellet på let etter ny kjøkkensjef, samtidig som hotellet denne våren åpner nye selskapslokaler, Seckman-stuene.

Publisert

Fleischer's Hotel på Voss.

Nils Overå har hatt en fast og stabil arbeidsstokk på kjøkkenet. De ansatte i avdelingen har nemlig en gjennomsnittlig fartstid på 25 år på hotellet.

Men nå er altså hotellet på let etter nye krefter som skal lede den stabile arbeidsstokken.

Nils Overå, som sluttet som kjøkkensjef ved nyttår etter 38 år ved hotellet, sammen med fru Fleischer.

Alette Hjelmeland på Fleischer’s Hotel opplyser også at hotellet åpner Seckman-stuene denne våren. Det nye lokalet spesielt godt egnet til storslagne begivenheter som bryllup, konfirmasjon, dåp, årsdager etc.

Gjesteopplevelser i 149 år

Fleischer’s Hotel ligger ved jernbanestasjonen på Voss, og er kjent for sin eventyrlige atmosfære, storslagne spisesal og imøtekommende vertskap. Bygningen er fra 1889, men familiens stamfar, Johan Seckman Fleischer kom til Voss allerede i 1760.

Seckman Fleischer var kjent som en upartisk dommer og handlekraftig embetsmann. Han opparbeidet store verdier i sin levetid, blant annet fire kirker med tilliggende jordegods. Johan Seckman Fleischer døde på Voss i 1789 – 100 år før dagens bygning sto ferdig.

Grunnleggeren

Eventyrlig stemning på Fleischer's Hotel. (Arkivfoto)

Hotellets grunnlegger, Fredrik Fleischer, var Seckman Fleischer’s oldebarn. I 1864 solgte han Voss kirke og kjøpte Vossevangen Hotel og Station. Det ble startskuddet for 149 års sammenhengende hotelldrift for Fleischer slekten.

De nye selskapslokalene, Seckman-stuene, er oppkalt etter Johan Seckman Fleischers, slektens stamfar, oldefar til vår grunnlegger Fredrik Fleischer og tiptiptiptip-oldefar til dagens vertskap.

Nye selskapslokaler

Fleischers skiftet for øvrig vertskapspar på denne tiden i fjor, og femte generasjon drivere satser på å løfte maten frem som det viktigste produktet – samtidig som de åpner Seckman-stuene.

I dag kan Fleischer’s Hotel by på 110 rom, kursfasiliteter med kapasitet til 250 deltakere, svømmebasseng, boblebad, trimrom, utendørs tennisbane og sauna, restauranten Magdalene, Fredrik’s Bar og de nevnte Seckman-stuene, som åpner våren 2013.

Les mer på Fleischers.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS