michelin-guide

Nye Michelin-stjerner 14. mars

Torsdag 14. mars lanseres årets utgave av Guide Michelin Main Cities of Europe 2013. Guiden ble lansert første gang i år 1900, og formålet har hele tiden vært å gjøre bilistenes reise enklere, mer komfortabel – og litt mer velsmakende! Blir det nye norske stjerner i år – eller vil Norge fortsatt være en bakevje i Michelin-guiden.

Publisert

– Michelins mål med å gi ut guiden var å få folk til å kjøre mer med bilene sine. Og hvordan få franskmenn til å interessere seg for bil? Jo, da kombinerer man bil og mat. Resultatet ble en guidebok til restauranter på landsbygda. Franskmennene ble mette, og Michelin solgte dekk til bileiere som slet ut dekkene på å besøke guidens anbefalte restauranter, forteller pressesjef Lotta Wrangle i Michelin i Norden.

Drømmen om stjernene

Det er maten restaurantene serverer som bedømmes ved hjelp av de berømte Michelin-stjernene. Stjernesystemet ble først innført på 1930-tallet, og spenningen rundt hvem som får eller mister stjerner er stor hver gang guiden lanseres.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restaurant er en reise verd i seg selv, to stjerner betyr at restauranten fortjener at man tar en omvei, mens en stjerne betyr at restauranten er eksepsjonelt god i sin kategori.

God mat til rimelig pris

– Stjernene lyser selvsagt sterkest i guiden men vi skal ikke glemme at også service, miljø og andre inntrykk belønnes ved hjelp av korslagte bestikk, sier Lotta Wrangle. I tillegg omtaler guiden et utvalg av hoteller og restauranter i forskjellige prisklasser. Visse restauranter belønnes med karakteren ”Bib Gourmand”, som fortellere at restauranten serverer god mat til en rimelig pris.

Hoteller og restauranter over hele verden

Den første Guide Michelin ble delt ut gratis til alle som kjøpte en bil i Frankrike, det vil si rundt 3000 stykker hvorav 95 prosent befant seg i Paris.

I begynnelsen inneholdt guiden også annen «matnyttig» informasjon om hvor man kunne fylle bensin – ikke like selvsagt den gang som nå, skifte dekk og lyspærer, og hvor en kunne ta en matbit eller overnatte. I dag har Guide Michelin blitt en ledende oversikt over hoteller og restauranter over hele verden.

I Norge har Guide Michelin frem til nå kun tatt med restauranter fra Oslo.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS