Eirik Nilssen Impuls Mat fra Senja

Norske kokebøker til topps

The Gourmand World Cookbook Awards, eller det som ofte betegnes som "Kokebøkenes Oscar",  fant sted i Paris i helga. Norge hadde seks nominerte bøker. To norske bøker gikk helt til topps, to ble kåret til nest best. mens en bok ble kåret til den tredje beste i sin sjanger i verden i 2013.

Publisert

Eirik Nilssen står bak boka Mat fra Senja, som ble kåret til Skandinavias nest beste kokebok i 2012. (Foto: Impuls)

Her er resultatene:

Mest underholdende kokebok

“BOOK FOR ENTERTAINING - BEST IN THE WORLD”

* 33 Uforglemmelige Måltider, Toralf Bølgen, Daniela Tepper (Kagge Forlag)

Food Writing

“FOOD WRITING – BEST IN THE WORLD”

* Mat/Viten – Iver B.Neumann, Thomas Ugelvik (Universitetsforlaget)

Beste skandinaviske kokebok

“SCANDINAVIAN COOKBOOK – SECOND BEST IN THE WORLD”

* Mat Fra Senja – Roger Kristiansen, Eirik Nilssen (Impuls)

Beste foto og illustrasjoner

“DRINKS PHOTOS AND ILLUSTRATIONS – SECOND BEST IN THE WORLD”

* Sushi og Vin, Salvesen, Nancy Bundt (Ashehoug)

Beste grill/barbecue-bok

“BARBECUE – THIRD BEST IN THE WORLD”

* På Grillen, Andreas Viestad, Jon Krog Pedersen, Mette Randem (Cappelen Damm)

Beste bloggebok

“BLOG – TOP FIVE FINALIST“

* Matmisjonen, Hanne Stensvold (Cappelen)

Powered by Labrador CMS