KokkelærlingStineØdegård1

Kokkekonkurranse for lærlinger

Organisasjonen Chaîne des Rôtisseurs arrangerer en konkurranse for kokkelæringer 15. til 17. mars. Den finner sted i Stavanger. Konkurransens offisielle navn er ”Den Norske Nasjonale Jeunes Chef Rôtisseurs”.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Bakgrunnen for konkurransen er å oppmuntre til kulinarisk utvikling for unge kokker. Dette gjennom å kunne profilere faget og eget talent for et større publikum ved kreativitet og i en rettferdig og profesjonell konkurranseform.

– Vi har hatt rekordpåmelding til årets kokkekonkurranse, hvor premien er deltakelse i den internasjonale konkurransen i Istanbul i Tyrkia 6. september i år, opplyser Torunn Tronsvang, som sitter i styret i Chaîne des Rôtisseurs i Norge.

Radisson Bly Royal Hotel er deltakerhotell

Konkurransen holdes på Godalen VGS 16. mars, mens de de sosiale arrangementene arrangeres ved Stavanger konserthuset og Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger. Gaute Birkeli (Bailli Régional i Chaîne Rogaland), administrerende direktør på Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger, er hovedansvarlig for kokkekonkurransen.

Reglene

Deltakerne har sendt inn et forslag på treretters meny etter følgende kriterier:

1. Menyen skal inneholde: Forrett, hovedrett, dessert

2. Oppskriftene skal tilpasses seks kuverter.

3. Følgende råvarer skal benyttes som hovedingredienser i den innsendte meny:

Forrett: Lyr og pac choy. Hovedrett: Hå kylling, endiv og purreløk. Dessert: Mango og tindved

Råvarer utover disse hovedråvarene kan velges fritt etter årstidens tilgang.

4. Ut i fra mottatte menyer vil en uavhengig jury plukke ut seks deltakere til finalen i Stavanger, der deltakerne vil motta en Mystery Basket. Denne inneholder nye råvarer uavhengig av den innsendte meny.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS