lukasz brekke frode søviknes frank v bruarøy Ole B stuene

Brekke og Bruarøy overtar Ole B-stuene

Lukasz Brekke, kjent fra NM i kokkekunst og «Det naturlige kjøkken» på Engeline og Frank Bruarøy, kåret til Årets Salmachef i fjor, overtar Ole B-stuene på Lysekloster i Os i Hordaland. De overtar driftsselskapet i morgen, fredag 1. mars.

Publisert

Lukasz Brekke (til venstre) og Frank V. Bruarøy (til høyre) sammen med eieren av Ole B-stuene, Frode Søviknes. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy, Midtsiden.no)

Kokken Lukasz Brekke har tidligere blant annet deltatt i NM i kokkekunst, og har også hatt praksisplass på Noma i København. Frank Vasby Bruarøy ble kåret til Årets Salmachef i 2012. Hobbykokk Bruarøy har de siste månedene assistert Brekke, melder Midtsiden.no.

Lokale råvarer

Med "Det naturlige kjøkken", nordiske, kortreiste råvarer, flere av dem hentet i hjembygda og i nabokommunene, har Lukasz Brekke siden starten i november 2012 fått boltra seg på kjøkkenet på Kafé Engeline på kveldstid.

Prosjektet ble en suksess fra dag én, med fullsatt restaurant nærmest hver fredag og lørdag fram til jul. Også etter nyttår har det vært høy aktivitet på det naturlige Brekke-kjøkkenet. Nå er prøveperioden over, og Brekke bytter lokale.

– Jeg var i dialog med Ole B-eier Frode Søviknes parallelt med dialogen med Engeline før oppstart i høst. Etter nyttår tok vi opp igjen tråden, og vi har nå blitt enige om overtakelse på gode vilkår, sier Lukasz Brekke til Midtsiden.no.

– En god løsning

Frode Søviknes eier både driftsselskapet Oleanna AS og lokalet, og har siden han overtok 1. juli 2010 investert mye penger på det som tidligere het Kafé Ole B. Det er investert spesielt mye i oppgradering av kjøkken, kjøl og frys.

– At vi nå får inn unge krefter med de egenskapene de innehar, tror jeg er det beste som kunne skjedd både for meg, kokkene – og for Ole B sine mange gjester, sier Søviknes.

– Jeg vet at Brekke og Bruarøy vil holde på mye av det Ole B har vært god på, samtidig som de bringer dette nye og ekstremt smakfulle konseptet sitt inn i den etablerte restauranten, sier han videre.

Tre dager med ni retter

"

Lukasz Brekke i aksjon i NM i kokkekunst i Trondheim i 2010. (Foto: Morten Holt)

Lukasz Brekke bekrefter overfor Midtsiden.no at han vil bevare på det Ole B har vært god på, kafeen på dagtid, den populære søndagsbuffeen og det folkelige samlingspunktet for både innbyggerne, hytteturistene, gjester på Museet Lysøen og bergensere som liker å ta turen til Os når de har fri.

– Samtidig tar vi med oss "Det naturlige kjøkken", de lokale råvarene og retter i same kategori som vi har servert de siste månedene. De vil vi by på fra torsdag til og med lørdag, i 3-, 6- og 9-retters menyer, men også à la carte, sier Brekke.

Vil ha råvarer i akvarium

"

Fra Ole B-stuene. (Foto: Restauranten)

Hobbykokk og medinvestor Frank Bruarøy er ikke bare glad i å lage sjømat, han liker også å fiske og dykke. Han har planer om å bygge en tank, eller et akvarium i restauranten – der du vil finne råvarer som for eksempel skjell, skalldyr og fisk.

– Ferske råvarer er ikke bare et pluss på kjøkkenet. Frem til vi tar råvarene opp av tanken, kan krabbe og hummer også være underholdende å se på, ikke minst for de yngste, forklarer Salma-chefen.

Sail Away-meny

Søviknes forteller at Ole B er godt kjent blant båtfolk og hyttefolk i skjærgarden i og rundt Os.

Dei nye driverne ser selvfølgelig tipset om den viktige målgruppen og kommer til å rette seg mot turistene med egne tilbud.

– Når båt- og hyttesesongen er skikkelig i gang, så vil vi tilby delikatesser om bord i egen Sail Away-meny. De som bare vil ligge på fjorden og kose seg, eller gjøre et strandhogg eller ta mat med hjem på egen brygge, kan hente ferdige retter hos oss, forteller Lukasz Brekke ti Midtsiden.no.

Les hele saken på Midtsiden.no

Les mer om Ole B-stuene på Oleb.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS