Heston Blumenthal

Blumenthal til «Sjømat på Sørlandet»

Den verdenskjente kokken Heston Blumenthal, som er aller mest kjent som mannen bak restauranten The Fat Duck, er en av mange innledere når konferansen «Sjømat på Sørlandet» arrangeres på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal i april. Men arrangørene har i tillegg til Blumenthal også fått en rekke andre kjente norske navn til arrangementet, der søkelyset rettes mot inspirasjon og nytenking omkring havets matgleder.

Publisert

Heston Blumenthal er en av verdens mest kjente kokker. I april kommer han til Lyngdal og "Sjømat på Sørlandet".

Det er andre året konferansen arrangeres i Lyngdal. Temaet er «Sjøen som arena for fantastiske matopplevelser», og målet er å inspirere til nye måltidsopplevelser og kreative nisjeprodukter.

Fra Redzepi til Blumenthal

I fjor var René Redzepi, som leder Noma, som er kåret til verdens beste de siste årene, deltaker på konferansen.

Også The Fat Duck, som ledes av Blumenthal, har i mange år, ligget på den samme topp-10-lista. Blumenthal vil holde to foredrag ("Kokkeverdens nye teknikker" og "Kreativ bruk av sjømat") under konferansen, som arrangeres fra tirsdag 9. til til torsdag 11. april.

Mange kjente navn til Lyngdal

Roderick Sloan fanger kråkeboller i Nordland, og selger til anerkjente restauranter. (Foto: Morten Holt)

Men Blumenthal er ikke den eneste kjente kokken som kommer til Lyngdal – hvis vi ser det med norske øyne. Vår siste Bocuse d’Or-deltaker Ørjan Johannessen (Bekkjarvik Gjestgiveri), Harald Osa (Stiftelsen Norsk Matkultur), Andreas Viestad (kokk, forfatter og kjent fra TV), Jon-Frede Engdahl (Maaemo-gründer), Stig H. Fagerholt og Tommy Raanti (begge fra Gastronomisk Institutt) og kråkebollegründer Roderick Sloan er blant innlederne på den spennende konferansen.

Les mer om Roderick Sloan i en tidligere publisert artikkel på Horecanytt.no her

Les mer om programmet her

Nytenkning om havets gleder

– Vi har ambisjoner om å inspirere til nytenking omkring havets matgleder. Det at vi har klart å få en av kokkebransjens store superstjerner hit er vi selvsagt svært fornøyde med, og vi gleder oss veldig til å høre Blumenthal dele med oss tanker om nye teknikker og kreativ bruk av sjømat, sier Gaute Ubostad på ved Rosfjord Strandhotell, som samarbeider med blant andre ASKO Agder, Fiskeeksperten Reinertsen, SUS og Visit Sørlandet om «Sjømat på Sørlandet».

Du kan lese mer om konferansen Sjømat på Sørlandet her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS