Robert Lie Bagatelle vinkjeller

Vin for seks millioner kroner

Bagatelle og Lille B er i ferd med å gjenerobre sin stilling i hovedstadens restaurantverden. Med en av Nordens aller beste vinkjellere er alle forutsetninger til stede. For vinekspert Robert Lie har det vært en drøm å ta over driften av Bagatelle. Vinkjelleren teller rundt 1350 titler, og varelageret i den verdifulle kjelleren under Bagatelle er kostnadsberegnet til rundt seks millioner kroner.

Publisert

Daglig leder og sommelier Robert Lie i vinkjelleren på Bagatelle, der du finner viner til en verdi av rundt seks millioner kroner. (Foto: Morten Holt)

Restauranten har et av de aller beste vintilbudene i Norge – og også Norden.

Som sommelier var det en drøm å ta over driften av restauranten – med det enorme vinlageret, men samtidig har Robert lie det siste drøye halvåret vært med på å prege og oppdatere vinkjelleren – med nye, gode viner.

Dobling av omsetningen

Trekløveret, bestående av daglig leder Robert Lie, kjøkkensjef Allan Poulsen og assisterende daglig leder Niklas Johansson, har fått sving på sakene siden oppstarten i vår. Lie melder om en dobling av omsetningen i år sett i forhold til samme tid i 2012, etter vesentlige endringer i driften på de to serveringsstedene.

Samtidig er en stor del av arbeidsstokken byttet ut i løpet av året. Veldig få er igjen fra forrige generasjon Bagatelle i den 26 personer store arbeidsstokken, som betjener både Lille B og Bagatelle. Men de nye driverne valgte å dele kjøkkenet i to før de overtok. Tidligere hadde de to serveringsstedene ett kjøkken.

Bagatelle stenges søndag, mandag og tirsdag, mens Lille B er stengt søndag og mandag. Men det er når det nærmer seg helgen, at trykket er størst. Robert Lie anslår at 60-70 prosent av den totale omsetningen kommer på fredager og lørdager.

Endret menyen på Lille B.

– Vi har også gjort noen drastiske grep med menyene, som blant annet har ført til at klientellet på Lille B er blitt totalforandret. Vi har blant annet tatt bort hamburgeren, som sto for over 90 prosent av matsalget da vi overtok. Nå er konseptet helt forandret – med fokus på kvalitetsmat og vinbardrift, forklarer Robert Lie.

Det har ført til at de de 30 sitteplassene i Lille B stort sett har vært fylt opp det det meste av tiden.

– Vi er på veldig god vei mot det konseptet og den driften vi hele tiden har planlagt, sier Lie.

Les hele saken i magasinet Horeca, nummer 8 2013

Powered by Labrador CMS