Carlson Rezidor karbonnøytralt møte

Vertskap for karbonnøytralt møte

Carlson Rezidor Hotel Group satser på null klimaspor ved å holde karbonnøytrale møter for nordiske hotelldirektører fra Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island.

Publisert

Carlson Rezidor Hotel Group arrangerer sitt aller første karbonnøytrale møte under Multibrand Nordic Meeting som finner sted på Radisson Blu Plaza i Oslo.

Avsetter ikke klimaspor

Deltakerne på møtet er ledelsen i Carlson Rezidor og hotelldirektører fra Radisson Blu og Park Inn by Radisson i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Radisson Blu Oslo Plaza var et naturlig møtested ettersom hotellet var det første som ble Svanemerket i Norge, melder Carlson Rezidor i en pressemelding.

Initiativet til karbonnøytrale møter ble lansert av Carlson Rezidor Hotel Group i 2012, og hotellkjeden hevder at slike arrangementer ikke avsetter noen klimaspor på miljøet.

Gir resultater

– Carlson Rezidor Hotel Group tar bærekraftig utvikling på alvor. Vi gjennomfører det vi sier, ved å investere i våre egne Meetings Minus Carbon by Club Carlson for Planners Initiative. Dette er en praktisk løsning på veien mot å redusere selskapets karbonavtrykk på det globale miljøet, sier Jan Petter Eilertsen, Area Vice President Nordics i Carlson Rezidor.

Møtet i Oslo ga en reduksjon i utslipp av karbondioksid på 10 tonn. Reduksjonen foregikk gjennom Verified Carbon Standard Credits av vindparker i Kerala i India kombinert med at det plantes et tre i Great Rift Valley i Kenya for hvert tonn med karbonutslipp.

– Vi håper dette vil inspirere kunder over hele verden, når de booker et møte på et av våre 1077 hoteller over hele verden, sier Eilertsen.

Positivt for det globale økosystemet

«Initiativet virker slik at man kalkulerer hvor store utslipp hver deltaker bruker på reise og arrangement, ved å ta hensyn til distansen, reisemåte og de da korresponderende CO2-utslippene. Det samlede resultatet fra deltakerne vil bli bidra positivt for det globale økosystemet og fornybare energikilder», heter det i pressemeldingen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS