Horecabransjens Ærespris, ny pris.

Ny pris: Horecabransjens Ærespris

Gjennom mange år har NHO Reiseliv og magasinet Horeca delt ut prisene Årets restauratør og Årets hotelleder. Fra og med nå blir de to prisene slått sammen til én pris; Horecabransjens Ærespris. Hedersprisen deles ut første gang av administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, på Smak-bransjefesten After Eight i februar 2014.

Publisert

Illustrasjon: Mathilde Holt

Prisen blir delt ut for første gang under Smak 2014, og deles ut til en person fra Norge som har fremhevet seg betydelig innenfor overnatting- og serveringsbransjen gjennom mange år.

Horecabransjens Ærespris vil deretter bli delt ut utelukkende på Smak-arrangementene, som per nå arrangeres hvert tredje år, og vil derfor bli en høythengende pris i bransjen.

Fremmet mat og drikkekulturen

I denne perioden skal prisvinneren ha arbeidet for å fremme mat- og drikkekulturen Norge eller i utlandet, og/eller vært markant i hotellbransjen.

Kandidatene skal ikke bare veies for fortjenstfull innsats siste år eller siste to–tre år, men for hva de har utrettet over tid, gjerne livsverk som står – og står seg.

– Prisvinneren skal ha markert seg over tid, påpeker Richard Hagel i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

Kriterier

Vinneren skal over tid ha vært en forbilledlig arbeidsgiver med etisk standard som målestokk, med kvaliteten på HRM som målestokk (særlig bredt på rekruttering ved lærlinger) og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid som målestokk.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, deler ut prisen.

Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet.

Deles ut av Krohn Devold

Prisen vil bli delt ut av administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, på Smak-bransjefesten After Eight et vrimlearrangement etter tapasprinsippet (alle stående), som arrangeres i Operapassasjen på kvelden torsdag 6. februar.

Foruten et originalt tegnet diplom, gitt av Ask media/Horeca, får prisvinneren et originalt kunstverk, gitt av NHO Reiseliv.

Horecabransjens Æresprisskal institueres som bransjens høyeste utmerkelse, som tildeles etter beslutning i en faglig sterk og uavhengig jury. Juryen, som nå er i arbeid for å finne en verdig kandidat til neste års utdeling, består av fire personer.

Les mer om prisen i Horeca nummer 8 2013

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS