Hurtigruten Trollfjord3

«Nord i Sør» skal få sør til å se nord

Nord i Sør-konferansen er den viktigste møteplassen for det nordnorske reiselivet. Her diskuteres sentrale spørsmål for den videre utviklingen av reiselivet i nord. Nord i Sør arrangeres torsdag 9. januar på hurtigruteskipet MS Trollfjord, som da ligger til kai i Oslo.

Publisert

Konferansen Nord i Sør arrangeres torsdag 9. januar på hurtigruteskipet Trollfjord, som da ligger til kai i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Der deltar blant andre næringsminister Monica Mæland og direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold. Begge er opptatt av at 2014 blir mulighetenes år.

En bærebjelke på toppen av verden

Syklist, danseløve og mosjonist Dag Otto Lauritzen mener at alt er mulig. Han skal snakke om viljestyrke, mål og motivasjon.

Lokalstyreleder i Longyearbyen, Christin Kristoffersen slår fast at «det meste er sør». Likevel har reiselivet blitt en bærebjelke på toppen av verden.

Kommunikasjonsdirektør Stig Arne Engen innleder til debatt og spør om det nordnorske reiselivet egentlig er en uslepen diamant.

Skal inspirere reiselivet

«Nord i Sør ønsker å inspirere reiselivet, skape debatt og jobbe for gode vilkår for en av de viktigste framtidsnæringene i nord. Nord i Sør mener det er viktig å heie på de som lykkes, og deler derfor hvert år ut Nordnorsk Markedsføringspris. Denne har tidligere blant annet gått til Jonas Gahr Støre, Finnmarksløpet og NRK-suksessen Himmelblå. I tillegg er det viktig å få sør til å se oftere mot nord, noe vi mener denne konferansen kan være med på. MS Trollfjord har plass til 200 deltakere på Nord i Sør, og når nord møter sør blir det alltid ventelister. Konferansen arrangeres av NHO Reiseliv Nord-Norge, i samarbeid med NordNorsk Reiseliv, Sparebank 1 Nord-Norge og Hurtigruten», heter det i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS