Scandic pris Tyskland

Fikk prestisjetung svensk pris i Tyskland

Scandic Hotels ble denne uken tildelt Svenska Företagspriset, en pris som årlig tildeles svenske virksomheter i Tyskland. Prisen deles av ut av den svenske ambassaden, det svenske handelskammeret og Business Sweden.  Scandic vant prisen for sin hotellvirksomhet i storbyene Berlin og Hamburg.

Publisert

Scandic Hotels åpnet i 2010 Scandic Postdamer Platz i Berlin og to år senere åpnet Scandic Hamburg Emporio i Hamburg. Begge hotellene er miljøsertifiserte, og er utviklet med tanke på tilgjengelighet for funksjonshemmede, med smarte og unike løsninger og med nordisk design i fokus. Med sine respektive 565 og 325 rom er de tyske hotellene to av konsernets absolutte flaggskip.

Drevet frem nordisk konsept

– Vi er utrolig stolte av denne prisen. Utmerkelsen er et bevis på at vi er flinke til å drive frem vårt nordiske konsept og tema. Både på miljøsiden og øvrig bærekraft ligger vi langt fremme. Scandic er i så måte en rollemodell i det tyske hotellmarkedet, sier Michael Schutzbach, som er landssjef i Scandic Europa.

Scandic vant prisen i sterk konkurranse med andre svenske selskaper som driver forretningsvirksomhet i Tyskland.

Kreativitet, helse og bærekraft

– I år hadde vi mange sterke kandidater med svenske røtter som søkte Företagspriset i Tyskland. Scandic Hotels utmerket seg spesielt ved at de løfter frem skandinaviske egenskaper som kreativitet, helse og bærekraft på det tyske markedet, sier Mats Hultberg, administrerende direktør for Svenska Handelskammaren i Tyskland.

Både Scandic Hamburg Emporio og Scandic Berlin Potsdamer Platz er miljøsertifiserte hoteller. Scandics omfattende tilgjengelighetsstandard består av en sjekkliste på 110 punkter, og denne har helt fra starten vært førende for arbeidet på hotellene. Scandics filosofi er «design for alle», noe som legger premissene for utformingen av hotellene. Tilgjengelighet for funksjonshemmede er elegant integrert i det skandinaviske interiøret. Mange av de innovative løsningene for økt tilgjengelighet er usynlige for det utrente øye, men bidrar til økt trivsel for alle hotellets gjester.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS